Skupština

Zastupnici u HNŽ-u položili zakletvu

U novom skupštinskom sazivu HDZ BiH imat će 13 zastupnika. Uz njih u skupštinskim klupama sjedit će i osam zastupnika SDA.
Vijesti / Politika | 23. 11. 2018. u 11:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Budućim zastupnicima u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije dodijeljeni su u petak certifikati te su položili prisegu za buduće mandate.

Foto: Bljesak.info / 

U novom sazivu Skupštine HNŽ, u kojem je 30 zastupnika, od kojih čak 14 žena, koalicija stranaka okupljenih oko HDZ-a BiH imat će 13 zastupnika (Nevenko Herceg, Iva Raguž, Tomislav Martinović, Zora Dujmović, Đuro Prkačin, Julineta Jurić, Damir Džeba, Slavko Bilić, Vera Konjevod, Milica Pehar, Marija Bošković, Andrea Pehar i Stana Burić), SDA će imati osam zastupnika (Šerif Špago, Irma Memidžan, Ajdin Teletović, Elvedin Grcić, Alisa Hajdarović, Edis Džino, Amir Šelo i Mejrima Hasić), a SDP BiH tri (Aner Žuljević, Vesna Saradžić i Ismet Lulić).

U skupštinskim klupama su i dva zastupnika iz Hrvatskog zajedništva (Marija Bešker i Ivan Odak), dva iz SBB-a (Kenan Memić i Nermin Vrtić), jedan iz DF-a (Selma Drljević) i jedan iz HRS-a (Slaven Raguž).

Foto: Bljesak.info / Početak konstituirajuće sjednice

Predsjednika Skupštine HNŽ iz prethodnog saziva Šerif Špago, koji je vodio današnju sjednicu, kazao je kako je dogovoreno da nastavak konstituirajuće sjednice, na kojoj bi trebalo biti izabrano novo rukovodstvo, bude održan 3. prosinca, a do tada bi se, kako je dodao, trebali konstituirati i klubovi naroda zastupnika.

Govoreći o izboru rukovodstva Skupštine, Špago je u izjavi za novinare kazao kako je u HNŽ "čista situacija" te da će, u odnosu na broj poslanika, HDZ BiH i SDA vjerojatno predložiti kandidate za predsjedavajućeg, odnosno zamjenike predsjedavajućeg Skupštine.

Foto: Bljesak.info / Pali su potpisi
Foto: Bljesak.info / Svečano polaganje prisege

''Imajući u vidu da treba dogovoriti neke osnovne principe nove skupštinske većine na nivou političkih stranaka, vjerojatno će se nakon dogovora tih principa dogovoriti i ovaj dio vezan za rukovodstvo Skupštine'', ocijenio je Špago.

Foto: Bljesak.info /  Zastupnici su preuzeli materijel za rad
Foto: Bljesak.info / Novi zastupnici u skupštinskim klupama
Kopirati
Drag cursor here to close