Protokol

Zapovjednica NATO-a u BiH napustila skup u Sarajevu jer su gosti ministra obrane bili Rusi?!

Vijesti / Politika | 09. 07. 2022. u 17:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zapovjednica NATO stožera u Sarajevu američka brigadna generalica Pamela McGaha s izaslanstvom je napustila prijam i akademiju, koje je organizirao Ured vojnog muftije u Ministarstvu obrane BiH, a pokrovitelj je bio ministar obrane Sifet Podžić, nakon što je doznala kako je među pozvanima i predstavnik Ruske Federacije'', objavio je Večernji list.

Novine, koje navode kako nisu uspjele dobiti službena očitovanja o ovome, pozivaju se na jednog od sudionika ovoga prijma organiziranoga u četvrtak navečer u povodu predstojećeg blagdana Bajrama.

''Kada su predstavnici NATO-a doznali da je pozivnica upućena i vojnom atašeu Ruske Federacije - brigadiru Sergeju Iljnickiju te da se on odazvao, doslovno je na vratima Doma Oružanih snaga nastala mala uzbuna. Generalica se, nakon kratkog razgovora s članovima izaslanstva, odlučila vratiti u vojnu bazu'', piše Večernji list.

U međuvremenu su, navodi Večernjak, predstavnici NATO-a izrazili službeni prosvjed Ministarstvu obrane BiH. Objasnili su kako je u pitanju skandal te da ne žele biti u istoj prostoriji, dvorani, s predstavnicima Ruske Federacije dok istodobno vojne snage te zemlje izvode brutalnu agresiju na Ukrajinu.

''Drugi, pak, sudionik svjedoči kako je generalica bila vidljivo ljutita. Posebno je bilo zbunjujuće to što je u dvorani (moguće da nije ni imao informaciju) visoko izaslanstvo NATO stožera s govornice pozdravio ministar obrane BiH Sifet Podžić'', navodi Večernji list.

Kopirati
Drag cursor here to close