Zagreb

Čović i Grlić-Radman: Hrvati u BiH su nezaobilazan politički čimbenik

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda PSBiH Dragan Čović izrazio je zadovoljstvo rezultatima lokalnih izbora, naglašavajući iznova da su Hrvati Bosne i Hercegovine nezaobilazan politički čimbenik.
Vijesti / Politika | 17. 11. 2020. u 16:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragan Čović u Zagrebu je održao sastanak s ministrom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom.

Sastanak je obuhvatio razgovor o euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine, prekograničnoj suradnji i zaštiti prava hrvatskog kao konstitutivnog naroda. Također, razgovarali su o rezultatima lokalnih izbora u BiH, izmjenama izbornog zakonodavstva i unutarnjim prilikama.

Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman izrazio je zadovoljstvo snažnim odazivom hrvatskoga naroda na održanim lokalnim izborima, na kojima je, kako je kazao, hrvatski narod pokazao nepobitnu opredijeljenost zajedništvu i proeuropskom putu BiH.

Istaknuo je prioritetom zaštitu prava hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini, te važnost političkog dijaloga u ostvarenju pomaka na putu BiH ka Europskoj uniji i NATO-u. Kazao je kako će partneri u Republici Hrvatskoj nastaviti pružati potporu legitimnim političkim predstavnicima Hrvata u BiH, te pitanjima i projektima od važnosti za hrvatski narod u BiH.

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda PSBiH Dragan Čović izrazio je zadovoljstvo rezultatima lokalnih izbora, naglašavajući iznova da su Hrvati Bosne i Hercegovine nezaobilazan politički čimbenik.

Izražavajući zadovoljstvo suradnjom s partnerima iz Republike Hrvatske, uputio je i zahvale za prepoznavanje izazova s kojima su Hrvati u BiH kontinuirano suočeni.

Put ka stabilnosti, razvoju i euroatlantskim integracijama put je za koji se hrvatski narod u Bosni i Hercegovini snažno izjasnio, zaključeno je tijekom sastanka zamjenika predsjedatelja Doma naroda PSBiH dr. Dragana Čovića i ministra vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordana Grlića Radmana", priopćeno je. 

Kopirati
Drag cursor here to close