Nakon sastanka s HDZ-om

SDP: Nisu se stekli uvjeti za razgovore s SDA

Nisu se stekli uvjeti gdje bi mi sjeli kao tri partnera, rekao je Ismet Lulić
Vijesti / Politika | 15. 09. 2023. u 13:51 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Jutrošnji sastanak s HDZ-om je bio konstruktivan jer prvi put sjedamo s novoizabranim predsjednikom ovdje u HNŽ'', rekao je za medije Ismet Lulić predsjednik KO SDP Mostar.

''Imali smo sastanak s HDZ na kojem smo ponovili stav da nam forma sastanka nije prihvatljiva zbog čega smo i otkazali sudjelovanje. Prije smo imali neke neformalne razgovore i s ljudima koji su ranije pregovarali. Prvi put na neki način nas dvojica smo otvoreno razgovarali o situaciji i problemima u formiranju nove vlasti'', rekao je Lulić.

Zaista je pozitivna reakcije HDZ-a, kaže Lulić i nada se da će u nekoliko dana imali jasniju situaciju.

''Razgovarali smo sa svima i to je naš stav. Mi smo pričali jutros o programskim ciljevima koje smo usuglašavali s prošlim rukovodstvom i taj dio priče ostaje isti. Tko će biti partner ja zaista ne znam. HDZ kao pobjednik diktira pregovore. SDP ima principe i ono od čega nećemo odustati'', rekao je Lulić.

Za sada kaže, nemaju nikakav dogovor, a razgovaraju i sa SDA.

''Ne znam tko bi mogao činiti koaliciju. Od početka smo zagovarali - 'vertikala do kantonalne razine'. Okosnica oko SDP-a koji bi se pridružio NiP-u i DF-u, koji je dobio zabranu od središnjice. To je bila volja i želja SDP-a'', rekao je Lulić.

Sa SDA je otkazan sastanak jer pojašnjava, nisu imali jasnu naznaku da će biti održan sastanak u takvoj formi.

''Nisu se stekli uvjeti gdje bi mi sjeli kao tri partnera. Mi nemamo takve odluke unutar stranke, ali ni unutar stranaka tako da smo mi tražili da pojedinačno sjednemo'', rekao je.

Podsjetimo, HDZ je priopćio da su petak prijepodne održani su konstruktivni i dinamični sastanci u vezi formiranja vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Kopirati
Drag cursor here to close