Dokle to ide...

Zahiragić: Neka Puhalo dokaže da nije ubio nijedno dijete

Nije poštedio ni bh redateljicu napisavši kako je Jasmila Žbanić ''izmasakrirala scenarij za film nominiran za Oscara''.
Vijesti / Politika | 15. 05. 2022. u 18:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Neka nam Puhalo i njegovi advokati dokažu da Puhalo nije ubio nijedno dijete?'', napisao je na Facebooku član Predsjedništva SDA  i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić

''Ili da nije, kao vezista paravojske Rs-a (što sam za sebe kaže), prenio informaciju artiljercu/tenkisti/snajperisti u kojem se parku igraju djeca? Neka dokaže da kao "vezista" nije zavezao niti jedno dijete u prijedorskim logorima?  Neka nam dostave spisak svih vojnika koji su bili na brdima oko Sarajeva, neka zahtijevaju njihovu odgovornost, pa onda neka im oni naprave spisak djece koju su pobili? Neka pita svoje saborce, pa neka prijavi organima, gdje su nepoznate masovne grobnice u kojima ima i djece?'', napisao je Zahiragić.

Visoki dužnosnik SDA prozvao je zbog podrške Srđanu Puhalu i Ivanu Marić za koju je rekao kako je ''propala kandidatkinja za dogradonačelnicu Sarajeva Ivana Marić''.

Nije poštedio ni bh redateljicu napisavši kako je Jasmila Žbanić ''izmasakrirala scenarij za film nominiran za Oscara''.



Rekao je i kako se ''Jasminko Halilović također priključio drskoj ekshumaciji naše djece i rana njihovih roditelja''.

''S obzirom da je on velike novce zaradio, kako na tržištu i od donacija, tako i od budžeta KS na kojem je godinama bio, sa svojim projektom, pazite sada: Muzej ratnog djetinjstva! Sjećate li se napada na Kenana Alikadića koji je samo tražio da taj privatni muzej relaziviziranja i zaborava opravda sredstva? Šta je zajedničko za sve navedene? Oni su godinama korisnici deviznih grantova!  Cijenu njihovih lagodnih života bismo trebali plaćati mi, istinom i dostojanstvom! Njima nije do istine! Njima je do zaborava. Njima je do grantova'', napisao je.

Kopirati
Drag cursor here to close