U znak sjećanja

Zagreb dobiva Trg žrtva Ahmića?

Bit će održana javna tribina uz prikazivanje video dokumentacije koja je dio interaktivnog narativa Ahmići – 48 sati pepela i krvi, produkcija Sense – Centar za tranzicijsku pravdu.
Vijesti / Politika | 14. 04. 2023. u 17:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji više nevladinih organizacija u subotu, 15.travnja, u 12 sati održat će se protestno stajanje na Trgu bana Josipa Jelačić, u znak sjećanja na žrtve Ahmića, uz zahtjev za imenovanje Trga ahmićkih žrtava.

M.J. / Džamija u Ahmićima

Istog dana, u 17 sati u zagrebačkom Kulturno-informativno centru (KIC) bit će održana javna tribina uz prikazivanje video dokumentacije koja je dio interaktivnog narativa Ahmići – 48 sati pepela i krvi, produkcija Sense – Centar za tranzicijsku pravdu.

Prikazivanju će uslijediti razgovor koji će moderirati novinarka Snježana Pavić, a sudionici i sudionice su Mina Vidaković, direktorica Sense – Centar za tranzicijsku pravdu, mirovna aktivistkinja Ana-Marija Raffai, Regionalna adresa za nenasilno djelovanje (RAND), filozofkinja i sveučilišna profesorica Nadežda Čačinovič te profesor povijesti Marko Fuček, najavili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close