Našim novcem

Zadnja putovanja: Turković na Maldive povela sina?!

Vijesti / Politika | 20. 12. 2022. u 11:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković sastala se sa predsjednikom Republike Maldivi Ibrahimom Mohamedom Solihom te ministrom vanjskih poslova Abdulla Shahidom'', objavila je Turković na svojem Facebook profilu.

Navedeno je kako je tijekom susreta ''posebno istaknuta 25. godišnjica uspostave diplomatskih odnosa sa ovom državom koja je, kao članica Organizacije islamske konferencije podržala rezoluciju OIC u kojoj je prvi put spomenut genocid u Srebrenici i njegovo negiranje''.

''Ministrica Turković je sa dužnosnicima, između ostalog, razgovarala o razmjeni iskustava u oblasti razvoja turizma. Ministar vanjskih poslova Republike Maldivi je boravio u BiH 2018. godine, a vlasti ove države su ranije tražile bilateralni sastanak sa predstavnicima BiH tijekom održavanja Generalne skupštine Ujedinjenih naroda'', navodi Turković.

No, ministricu je na putovanju pratio sin.

Objavio je to na Twitteru novinar Almedin Šišić navodeći kako se radi o teškoj zloupotrebi dužnosti.

''Bisera Turković, čiji je mandat obilježen aferama, pred sami odlazak ide do kraja pa se ponaša kao da je MVP njeno vlasništvo. Na slikama je sa sinom Alijem, inače uposlenikom ambasade u Kataru, u zvaničnoj posjeti raju na zemlji - Maldivima, što je teška zloupotreba funkcije'', napisao je Šišić.

Put u Katar - Još čekamo

Inače, još uvijek čekamo odgovor od Ministarstva vanjskih poslova na pitanje koliko je koštao ministričin boravak u Katru tijekom otvaranja Svjetskog prvenstva u nogometu, tko je bio s njom i koje su diplomatske aktivnosti obavljene tada.

Kopirati
Drag cursor here to close