Srbija traži odgovore

Vulin: Tko je pokušao ubiti Vučića u Srebrenici?

"Zanima me istina i ništa drugo. Tko je pokušao ubiti Vučića i kad će taj netko odgovarati? To je ono što će pomoći i jednoj i drugoj zemlji", rekao je Vulin.
Vijesti / Politika | 27. 07. 2021. u 14:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandrom Vulinom, kazao je u Zvorniku, kako je tražio podršku, pomoć i informacije kada je u pitanju, kako je rekao, "pokušaj ubojstva Aleksandra Vučića u Srebrenici prije šest godina".

"Tražio sam da vidimo dokle se stiglo i da vidimo što svi zajedno možemo učiniti da se istina nađe. Zanima me istina i ništa drugo. Tko je pokušao ubiti Vučića i kad će taj netko odgovarati? To je ono što će pomoći i jednoj i drugoj zemlji", rekao je Vulin.

Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić je naglasio kako ne želi špekulirati te da slučaj vodi Tužiteljstvo BiH, prenosi N1

"Ne ulazeći u sve špekulacije oko tog slučaja, ja sam prepustio prostor direktoru Agencije za istragu i zaštitu koja od sudionika sastanaka ima konkretnu ulogu u toj istrazi i on je upoznao i ministra i njegove suradnike da je slučaj aktivan i vodi ga Tužiteljstvo BiH", kazao je Cikotić.

Govoreći o suradnji između dvije policije, Vulin je kazao da dobro surađuju.

"Kao što znate nekoliko organiziranih kriminalnih grupa razbijeno je zajedničkim radom policije", naveo je.

Podsjetio je na uhićenje migranta koji je izvršio ubojstvo u Sarajevu, a uhićen je u Beogradu.

"Naša suradnja funkcionira i nastavit će. Istina je da političari još nisu uspeli da naprave jedinstvenu Europu bez granica, a ne što drugo, ali kriminalci jesu. Oni imaju sve bez prepreka", istaknuo je Vulin.

Komentirao je i organiziranu kriminalnu grupu čiji je vođa Belivuk Miljković, kazavši kako će najveći dio njih dobiti zasluženu kaznu i ako ima pravde dobit će doživotnu kaznu zatvora.

"Na čelo Ministarstva sam došao negdje u listopadu, a 8. prosinca smo formirali radnu grupu da se bavi Belivukom Miljkovićem i njihovim pomagačima. 4. veljače njih preko 30 je uhićeno i nadam se da će za nekoliko dana biti podignuta i optužnica. Znam da smo razbili jednu od najsurovijih bandi na ovim prostorima jer njihovo djelovanje nije bilo vezano samo za Srbiju. A to ćete vidjeti na suđenju i rezultatima istrage", istaknuo je Vulin.

Kopirati
Drag cursor here to close