U Zvorniku

Vulin o kriminalcima: Oni nemaju nacionalnih, ni vjerskih predrasuda

''Mislim da smo danas postigli jednu vrstu očekivanog razumijevanja. Danas smo odgovarali otvoreno i konkretno.''
Vijesti / Flash | 27. 07. 2021. u 12:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić sastao se danas u Zvorniku s ministrom unutarnjih poslova Srbije Aleksandrom Vulinom. Razgovarali su o mnogim bitnim temama, a potpisan je i Aneks Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o zajedničkim lokacijama na graničnim prijelazima za zajedničku lokaciju na graničnom prijelazu Bratunac (novi most) – Ljubovija (novi most). Također, razgovaralo se o borbi protiv kriminaliteta, piše N1.

Kako je rekao Cikotić, danas su sudjelovali u važnom sastanku, te su prvi put smo imali priliku da imaju kompetentnu zastupljenost dva ministarstva ali i agencija koje su nadležne za borbu protiv organiziranog kriminala, prijetnji i sigurnosnih izazova.

Proširivanje suradnje

''Mislim da smo danas postigli jednu vrstu očekivanog razumijevanja. Danas smo odgovarali otvoreno i konkretno. Dotakli smo se ilegalnih migracija koje su jedna ozbiljna prijetnja i za Republiku Srbiju i BiH. Otvorili smo mogućnosti proširivanja suradnje tamo gdje postoji obostrani interes, i u tom pogledu cijenim da je danas sastanak veoma konstruktivan i mislim da će značiti kao jedan iskorak između BiH i Srbije'', naveo je Cikotić.

Aleksandar Vulin je istaknuo da mu je veliko zadovoljstvo što su imali priliku potpisati sporazum koji će život ljudima učiniti lakšim i boljim.

''Predugo smo čekali da most bude u funkciji. Predugo čekamo da ljudi skrate vrijeme kad budu putovali, da roba pojeftini. Predugo smo čekali zbog birokratije da ono u što smo zajedno uložili nadu i trud i novac da bude na raspolaganju svim ljudima koji žive sa obje strane Drine. Ovo je veliki i dobar dan za sve one koji žive sa obje strane Drine. Kretat ćemo se brže. Bitće jeftinije i kontoroliranije. Nikad ne smemo dozvoliti da ove stvari čekaju. Most ne spaja samo dvije općine nego sve nas i dat će nam priliku da se bolje upoznamo'', naveo je Vulin.

Borba protiv kriminalaca

Govoreći o ilegalnim migracijama, o kojima su razgovarali, kazao je da nitko ne želi da postane parking za migrante.

Razgovarali su i borbi protiv kriminala.

''Kriminalci u Boga ne vjeruju, oni nemaju nacionalnih, ni vjerskih predrasuda, za njih ne postoje granice. Kad je već tako onda protiv njih se moramo boriti na isti način'', kazao je.

Kopirati
Drag cursor here to close