Što stoji iza Orbanove podrške Dodiku

Vukanović: ''Dodik je marioneta koja radi za interese velikih sila''

Milorad Dodik posljednjih je dana dobio otvrenu podršku premijera Mađarske Viktora Orbana, a Vukanović tvrdi da je pravi razlog podrške ustvari novac.
Vijesti / Politika | 25. 12. 2021. u 16:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović gostujući na BN televiziji kazao je kako je Milorad Dodik marioneta i da radi za interese velikih sila.

Milorad Dodik posljednjih je dana dobio otvrenu podršku premijera Mađarske Viktora Orbana, a Vukanović tvrdi da je pravi razlog podrške ustvari novac, piše N1.

''Imam prijedlog ugovora koji je potpisala Slavica Ignjac i radi se o prodaji solarne elektrane koju je trebala da gradi Elektroprivreda Republike Srpske i Luka Petrović (generalni direktor EPRS) 70 posto akcija te firme daje firmi iz Mađarske. Dakle, dođe ovdje Orban i podrži Dodika i on mu da dio Elektroprivrede. Ako Milorad Dodik vrijedi 20 posto Elektroprivrede, e svaka mu čast'', rekao je Vukanović.

Orban koji je prije nekoliko dana šokirao bh. javnost izjavom da je jako teško intergrirati dva milijuna muslimana u Europu otvoreno podržava Milorada Dodika. Orban je najavio da će spriječiti da EU uvede bilo kakve sankcije članu Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda.

Kopirati
Drag cursor here to close