Odnosi s Kosovom

Vučić: Zamrznuti konflikti se završavaju sa stotinama mrtvih

''Vidite kako se oni završavaju, svakih pet godina ih netko odmrzne i završavaju se sa stotinama i stotinama mrtvih. To nama nije potrebno''
Vijesti / Politika | 14. 05. 2021. u 13:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Tanjug / Vučić i Pahor

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Beogradu nakon sastanak sa predsjednikom Slovenije Borutom Pahorom da se Srbija po pitanju Kosova zalaže za dijalog jer se, kako je ocijenio, zamrznuti konflikti završavaju "stotinama i stotinama mrtvih", piše Beta - prenosi N1.

''Zalažemo se da vodimo dijalog sa Prištinom pod okriljem Brisela. Bili smo spremni za dijalog u svibnju, bit ćemo spremni u lipnju i uvijek, jer smatramo da nijedan zamrznuti konflikt nije dobar. Vidite kako se oni završavaju, svakih pet godina ih netko odmrzne i završavaju se sa stotinama i stotinama mrtvih. To nama nije potrebno'', kazao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Pahorom.

Vučić je naveo da je sa Pahorom razgovara o svim ključnim regionalnim pitanjima, kao i o eurointegracijama Srbije i bilateralnim odnosima dvije zemlje.

''Naša pozicija zasnovana je na poštovanju međunarodnog javnog prava i čvrstim pravnim temeljima, a naša pozicija nije laka i to nije tajna ni za koga u Srbiji. Jasno je da imamo drugačiji stav po pitanju Kosova, kao i 22 zemlje članice EU'', istakao je Vučić.

On je ukazao da je uloga Slovenije na Zapadnom Balkanu važna, a da je održavanje stabilnosti i mira za Srbiju od ključnog značaja.

''Slovenija predsjedava Europskom unijom od srpnja i važna nam je podrška na europskom putu'', dodao je on.

Vučić je naveo da su Srbija i Slovenija za deset godina više nego udvostručila trgovinsku razmjenu, koja sada iznosi 1.166.000.000 eura a da raste i u uvjetima pandemije koronavirusa.

Kopirati
Drag cursor here to close