Najavio

Vučić: Tražit će ratnu odštetu od Srbije nakon rezolucije o genocidu u Srebrenici

"Sve najgore mislim o užasnom zločinu u Srebrenici", kazao je Vučić.
Vijesti / Politika | 29. 03. 2024. u 19:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Prije nekoliko dana rekao sam da se nalazimo u izuzetno teškoj političkoj situaciji i uvijek i u svakom trenutku možete razmišljati o vlastitoj krivici i o tome što je to što ste doprinijeli da se nađete u takvoj situaciji", kazao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju građanima.

Potom je govorio i o rezoluciji o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim narodima, prenosi B92.

"Očekuje se 27. travnja da se na dnevnom redu nađe Rezolucija o genocidu u Srebrenici. Prije dva dana je trebalo biti raspravljano o situaciji koja je proizvedena protupravnom agresijom na Srbiju - komentar je bio, zašto se vi Srbi vraćate u prošlost, a onda su odlučili da nas oni vrate unazad", kazao je Vučić i dodao:

"Imamo veliki broj Bošnjaka koji živi u Srbiji. Sve najgore mislim o užasnom zločinu u Srebrenici, ali ovo se donosi iz dva razloga. Jedan od tih da srpski narod bude kažnjen zbog svoje neovisne politike i da bude pritisnut dodatno zbog Kosova, a drugi razlog je da mogu muslimanima pokazati kako nemaju negativan stav prema njima. Opet će se kola slomiti nad Srbima", rekao je on i dodao:

"Dan iza toga na osnovu samo jedne neobvezujuće presude tražit će ratnu odštetu od Republike Srbije, što su već najavljivali nekoliko puta. Naše je da jasno kažemo što je to što se zbiva", istaknuo je.

Kopirati
Drag cursor here to close