Novi krug

Vučić predložio Brnabić za predsjednicu Vlade

"Predlažem Narodnoj skupštini Srbije Anu Brnabić kao kandidatkinju za predsjednicu vlade", kazao je.
Vijesti / Politika | 27. 08. 2022. u 11:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić predložio je danas aktualnu premijerku Anu Brnabić za mandatarku za sastav nove srpske vlade, nakon izbora održanih u travnju, prenosi Hina. 

"U skladu s Ustavom, pošto sam saslušao mišljenja predstavnika izbornih lista... donio sam odluku o prijedlogu kandidata za predsjednika vlade", rekao je Vučić u obraćanju.

"Predlažem Narodnoj skupštini Srbije Anu Brnabić kao kandidatkinju za predsjednicu vlade", kazao je. "Ana neće biti četiri godine predsjednica vlade. Njezin će mandat trajati kraće i doći će do promjena u vladi 2024."

Vučić je Brnabić predložio nakon što je saslušao mišljenje predstavnika izabranih izbornih lista. Istaknuo je da je važno da ona ostane na čelu vlade kako bi Srbija mogla nastaviti raditi na rješavanju problema za jesen i zimu.

"Vrlo je važno da u tom razdoblju imamo nekog tko je iskusan", dodao je. Lista "Zajedno možemo sve" Srpske napredne stranke osvojila je na parlamentarnim izborima 3. travnja 42.92 posto što joj osigurava 119 od 250 mandata u parlamentu.

Vučić je ranije rekao da na novu vladu neće čekati dugo - dva ili tri tjedna nakon što mandatar bude izabran.

Kopirati
Drag cursor here to close