Optimističan je

Vučić: Nikoga neće pustiti u EU prije Srbije

Govoreći o pritiscima na Srbiju iz inozemstva, prije svega iz Europske unije, Vučić kaže da se ne boji hoće li se Srbiju tretirati kao Tursku.
Vijesti / Politika | 17. 01. 2023. u 10:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je notorna laž da su na barikadama na Kosovu bili pripadnici plaćeničke organizacije Wagner te da nije fer pozivati Srbe u rat u Ukrajini.

"Nije fer zvati Srbe u rat u Ukrajini, nije fer da stradamo jer smo primili svakog čovjeka iz Ruske Federacije i jer je ruski ovdje kao domaći jezik i jer nismo uveli sankcije. Da to napravimo, to bi bilo protivno našim propisima", rekao je Vučić, piše N1 Srbija.

"Oni koji pozivaju na ratovanje jednako su opasni za državu kao oni koji kažu da se trebamo odreći Kosova"

"Zašto biste išli u Ukrajinu ili Rusiju? Jesmo li malo glava izgubili u svim ratovima? Kroz stoljeća smo ih gubili na različite načine, kao i u sukobima devedesetih. Hajdemo sačuvati svoje ljude, zemlju i narod. Navijajte za koga hoćete, naše je da vodimo tešku politiku, čuvamo zemlju i sačuvamo taj slobodarski duh. Jako sam ponosan na taj slobodarski duh".

"Oni koji pozivaju na oružje i ratovanje su jednako opasni za državu kao i oni koji kažu da se trebamo odreći Kosova i Metohije. Ti tobože patrioti, dobrovoljni davatelji tuđe krvi, od kojih se nitko nije prijavio da pomogne s oružjem kada je bilo teško na Kosovu, nisu se prijavili da nekako pomognu. Samo su kritizirali svoju državu jer su im pogođeni interesi. Ti ljudi su podli", rekao je Vučić.

"Nikog neće pustiti u EU prije Srbije"

Vučić je kazao da u eri društvenih mreža najveću podršku imaju laži i ekstremni stavovi te da nitko neće pohvaliti Beograd na vodi, ceste ili bolnice. Govoreći o pritiscima na Srbiju iz inozemstva, prije svega iz Europske unije, Vučić kaže da se ne boji hoće li se Srbiju tretirati kao Tursku.

"Nikog neće pustiti u EU prije Srbije, ali plašim se povlačenja investicija jer su europske investicije iz Rusije vrlo brzo povučene, iako su ulaganja u Rusiji bila mnogo veća", komentirao je Vučić te ponovio da ga po povratku iz Davosa očekuje sastanak s "velikom četvorkom" te da je europski put za Srbiju vrlo važan.

Vučić kaže da očekuje nove verbalne napade iz Hrvatske, Crne Gore i BiH...

Vučić je izjavio da se suočava s verbalnim napadima iz Hrvatske, BiH i Crne Gore te s Kosova. "Oni žele Srbiju poniženu i na koljenima", kaže.

"Gotovo 10 i pol godina sam na vlasti i nikada nijednu ružnu riječ nisam rekao o Bošnjacima. Oni su izmislili da sam bio snajperist tijekom sukoba u Bosni. Matrica laži nije slučajno uspostavljena, a svi moji pozivi na mir u BiH nikada nisu urodili plodom. Samo slaba i očajna Srbija nekome mora odgovarati.

Isti slučaj je i u Podgorici. Pomažemo srpska udruženja, ništa ne krijemo, vrlo transparentno radimo, a trpim napade predsjednika Mile Đukanovića i njegovog tima", rekao je Vučić pa je krenuo s kritiziranjem hrvatske vlasti jer mu nije dopušteno posjetiti Jasenovac.

"Naše je da u narednom periodu pokušamo razgovarati usprkos svim uvredama u Zagrebu. Pokušat ćemo umiriti odnose. Vjerujem da je moguće popraviti odnose, nadam se, ali nisam veliki optimist", rekao je Vučić, piše N1 Srbija.

Kopirati
Drag cursor here to close