Sigurnost

Vučić krivi BiH jer se otkrilo da je njegov sin boravio na Danu RS

On je upitao je li njegov sin počinio krivično djelo time što je već osmi put išao na proslavu Dana Republike Srpske, te naveo da Danilo nije bio u sastavu nikakve delegacije i da su pojedini mediji iz regije o tome lagali.
Vijesti / Politika | 11. 01. 2023. u 13:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je kako je za njega nevjerojatan neprofesionalizam službi BiH to što su se u medijima pojavili povjerljivi podaci u vezi s posjetom i osiguranjem njegovog sina Danila Vučića BiH, te istaknuo da se takve stvari ne rade.

Vučić je izjavio novinarima da je u uobičajenom dopisu obaviještena BiH da će član porodice predsjednika Srbije boraviti u posjeti BiH, Banja Luka, Jahorina, od 8. do 11. siječnja.

"A vi ste objavili brojeve mobilnih telefona, brojeve pištolja, kad ulaze, kada izlaze pripadnici njegovog osiguranja. Pa koje to službe u svetu rade? Što ste to radili? Jeste htjeli da ga ubijete, šta ste htjeli, zašto ste to radili?", upitao je Vučić nakon obilaska radova na izgradnji auto-puta Miloš Veliki, na dionici Novi Beograd-Surčin.

On je upitao je li njegov sin počinio krivično djelo time što je već osmi put išao na proslavu Dana Republike Srpske, te naveo da Danilo nije bio u sastavu nikakve delegacije i da su pojedini mediji iz regije o tome lagali.

Govoreći o objavljenom dopisu, u kojem se najavljuje posjeta njegovog sina Republici Srpskoj, odnosno BiH, Vučić je rekao da je riječ o tipskom papiru, te predočio slične papire koji je slao bivši predsjednik Srbije Boris Tadić kada je putovala njegova obitelj.

On je rekao da se u tim papirima navodi tko je naoružan, tko, kada i gdje prelazi, što se radi uobičajeno, a time se pokazuje i povjerenje prema sestrinskim službama i poštovanje prema nekoj drugoj zemlji.

"Jasno im stavljate do znanja tko će ući, kada će izaći, da nemaju problema da to mogu da isprate, sve najobičnije. Pa, u čemu je bio problem? Izgleda u tome što su morali nešto da slažu i da izmisle", rekao je Vučić.

Povodom pisanja hrvatskih medija da se njegov sin druži sa mafijašima i ratnim zločincima, Vučić je naveo da je problem kod Hrvata što su mislili da je Srbija gotova, da nikada neće smjeti da spomene Jasenovac, a kamoli vojno-policijsku operaciju "Oluja".

Kopirati
Drag cursor here to close