Sastanak u Bruxellesu

Vučić: Nema dogovora

Priština, s druge strane, želi, kako je naglasio, da se primjenjuje nešto što nije ni razgovarano.
Vijesti / Politika | 21. 11. 2022. u 16:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je poslije razgovora sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem u Bruxellesu, da iz njemu nejasnih razloga nisu uspjeli postići apsolutno nikakav dogovor o registarskim tablicama.

''Srpska strana je bila potpuno konstruktivna i deset puta mijenjane tekstove smo prihvatili, ali albanska strana nijednog sekunda nije željela da prihvati ništa, uvijek bi dodavali nešto što je bilo jasno da nije moguće'', izjavio je Vučić, obraćajući se novinarima poslije sastanka u Bruxellesu.

Kazao je da će Srbija poslušati savjete visokog predstavnika EU Josepha Borrella koji je zatražio da Priština ne primjenjuje kazne za vlasnike vozila sa srpskim registarskim tablicama, a da Beograd ne izdaje nove KM tablice.

''Mi ćemo to poštovati i ponašati se u skladu sa tim, a vidjet ćemo što će raditi druga strana'', rekao je Vučić i dodao kako je srpska strana insistirala da moraju da se poštuju dogovori koji su potpisani što je, kako je istaknuo, sve vrijeme kamen spoticanja.

Priština, s druge strane, želi, kako je naglasio, da se primjenjuje nešto što nije ni razgovarano.

Vučić je rekao i kako ne misli ''da imamo ne znam kakvu tragediju'', ali je poručio da su ''pred nama besane noći'' i da svakako neće biti lako u narednom periodu.

Kazao je i kako sada želi zbrojiti sve utiske, da je sačuvao sve papire i da će se obratiti građanima večeras ili sutra tijekom dana.

Vučić je iskoristio priliku i da Srbima na Kosovu poruči da će država biti uz njih.

Vučić i Kurti razgovarali su u Bruxellesu u okviru dijaloga na visokoj razini, koji je sazvala EU u pokušaju da se spriječi eskalacija i tenzije na terenu.

Prethodno su obojica sudjelovala u odvojenim sastancima sa šefom europske diplomacije Borrellom i izaslanikom EU za Zapadni Balkan Miroslavom Lajčakom.

Priština je u nedjelju saopštila da za 24 sata odlaže izdavanje kazni za vožnju automobila sa srpskim ''KM'' tablicama. Iako je ranije bilo najavljeno da će pisanje kazni početi 21. studenog, početak te akcije pomjeren je za 22. studenog, prenosi N1.

Kopirati
Drag cursor here to close