Nakon teških riječi...

Vučić dolazi u Drvar, HDZ-ova proslava je pala

Drvar je posljednjih tjedana bio vruća tema zbog HDZ-ove objave da će se proslavljati 24. godišnjice oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara.
Vijesti / Politika | 06. 09. 2019. u 12:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je u Beogradu s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o situaciji u regiji i poziciji srpskog naroda, objavila Radiotelevizija Republike Srpske.

''Upoznao sam člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika s rezultatima sastanaka u Budimpešti, analizirali smo situaciju u regionu i poziciju srpskog naroda. Dogovorili smo da zajedno posjetimo Drvar'', naveo je Vučić na Instagramu.

Inače, Drvar je posljednjih tjedana bio vruća tema zbog HDZ-ove objave da će se proslavljati 24. godišnjice oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara u organizaciji livanjskog HDZ-a.



Danima su pljuštale optužbe iz SNSD-a kako HDZ BiH želi poniziti Srbe u Drvaru pa je i sam Milorad Dodik izjavio je Srni da namjeru HDZ-a Hercegbosanske županije da 13. rujna slavi navodno oslobođenje Drvara smatra neprihvatljivom i potpuno nepotrebnom provokacijom, koja može samo narušiti međunacionalne odnose u tom kantonu, ali i na ukupnom prostoru BiH.

Naime, Kantonalni odbor HDZ-a BiH Livno usvojio je inicijativu o obilježavanju 24 godine od ''oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara''.

Ranije su iz HDZ-a Livno rekli kako se radi o vojnoj pobjedi i oslobodilačkim akcijama koje su donijele mir i završetak rata na području Bosne i Hercegovine, što treba dostojanstveno obilježiti.

''Moja inicijativa otišla je prema Hrvatskom narodnom saboru. Hrvatski narodni sabor ima svoje Glavno vijeće, u sklopu toga djeluje i Odjel za branitelje HVO-a i domovinskog rata i mi smo tu ulogu prepustili našem političkom vrhu. Ovdje se ne radi samo o HDZ-u. Očekujem da u tome sudjeluje i ministarstvo odbrane sa jednom vojnom postrojbom, s jednom počasti koja se odaje”, kaže Ile Krezo iz HDZ-a BiH.

No, HDZ je na kraju oprao ruke pa je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara rekao kako nema pojma tko je najavio proslavu a hercegbosanski HDZ se (o)branio šutnjom.

Iz Županijskog odbora HDZ BiH HBŽ-a za Bljesak.info nisu htjeli komentirati ni najavljenu manifestaciju niti Čavarinu izjavu.

''Ne želimo davati informacije. Ne želimo se u to uključivati'', kratko su poručili iz Livna.

U reakcije oko Drvara uključili su se i Glamoč i Grahovo, a stizale su poruke kako će Srbi blokirati puteve prema Drvaru

Kopirati
Drag cursor here to close