Neće biti obilježavanja

Proslava u Drvaru: Čavara nema pojma, HDZ bez komentara

Vijesti / Politika | 28. 08. 2019. u 10:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marinko Čavara, predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, kazao je za N1 kako neće biti obilježavanja ''24. godišnjice oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara'' te da ''nema pojma tko je to najavio''.

''Nemam pojma tko je to najavio. To su spinovi koji se pokušavaju ubacivati i zamagliti postojeća situacija. Nađite odluku i jednog tijela koje je reklo da će biti tamo. Ne postoji apsolutno'', rekao je Čavara previdjevši usvajanje Inicijative na 10. Skupštini Županijskog odbora HDZ BiH HBŽ.

Informacija o usvojenoj inicijativi početkom srpnja objavljena je na službenim stranicama Hrvatske demokratske zajednice.

Iz Županijskog odbora HDZ BiH HBŽ-a za Bljesak.info nisu htjeli komentirati ni najavljenu manifestaciju niti Čavarinu izjavu. ''Ne želimo davati informacije. Ne želimo se u to uključivati'', kratko su poručili iz Livna.

Podsjetimo, najava HDZ-a o organizaciji ovog događaja izazvala je brojne reakcije političkih dužnosnika u zemlji. Reagirao je i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručivši da je spreman ''biti dio onih koji će fizički braniti da to bude i da obilježavaju taj dan na taj način''.

Dodik je, potom, razgovarao sa načelnicima općina Glamoč, Bosansko Grahovo i Drvar o položaju Srba u općinama i najavljenoj proslavi.

Kopirati
Drag cursor here to close