''Nisam ni ja neki vjernik ali...''

Vojin Mijatović komentirao posjet Porfirija Mostaru - ''Oko vas je bilo puno lažnih vjernika''

''Ja moram biti iskren i reći da nisam baš neki vjernik, ali morate znati da je danas oko vas bilo puno lažnih vjernika i onih koji ne misle dobro ni pravoslavlju, ni svom narodu''
Vijesti / Politika | 24. 09. 2023. u 21:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik federalnog premijera i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović oglasio se na Facebooku povodom posjete patrijarha Porfirija Mostaru.

Patrijarh Porfirije bio je u dvodnevnoj posjeti Mostaru i Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj.

Jedan od političara koji nije bio u Mostaru danas je i Vojin Mijatović, a on je u objavi na Facebooku obznanio razloge nedolaska.

''Kao i svi članovi Vlade Federacije BiH uredno sam dobio poziv uoči dolaska Patrijarha srpskog Porfirija u Mostar povodom obilježavanja 150 godina osveštenja Saborne crkve u Mostaru. Vaša svetosti dobrodošli u Bosnu i Hercegovinu, zemlju u kojoj žive dobri ljudi, ali zemlju u kojoj pa i oni koji danas sjede s vama svaki dan prijete novim sukobom, ratom i mržnjom. Ja moram biti iskren i reći da nisam baš neki vjernik, ali morate znati da je danas oko vas bilo puno lažnih vjernika i onih koji ne misle dobro ni pravoslavlju, ni svom narodu'', napisao je na svom Facebook profilu.

Kaže da gleda po društvenim mrežama slike raznih tajkuna, političara, “mudraca” iz srpskog naroda koji sjede danas oko njega, a koji su posljednja dva desetljeća otjerali bar 300 000 Srba iz ove zemlje.

''Ja sam vam samo iskren i javno kažem ne mogu ja takve njihove vjere i takvog njihovog srpstva. Vama lično želim ugodan boravak u Bosni i Hercegovini, vaši dolasci i vaša uloga su bitni u našoj zemlji, ali s ovakvim “liderima” i “velikim” Srbima nema opstanka nama na ovim prostorima. Želim vam dobro zdravlje i da mnoga ljeta budete Patrijarh srpski u miru i sreći'', napisao je Vojin Mijatović u svojoj objavi.

Kopirati
Drag cursor here to close