Sastav Vlade

Vladu RS-a formirati u skladu s rezultatima izbora

''Od velike važnosti je nastavak uspješnog rada na očuvanju institucija Republike Srpske. Naglašeno je da se od novih članova Vlade Srpske, kao i svih budućih imenovanih lica na javnim funkcijama i u javnim poduzećima očekuje posvećenost i odgovornos
Vijesti / Politika | 22. 11. 2018. u 20:58 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mandatar za sastav nove Vlade RS-a Radovan Višković održava danas konzultacije sa predstavnicima više političkih stranaka iz RS-a, a nakon sastanka s izaslanstvom Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) poručeno je da buduća Vlada treba da bude formirana u skladu s rezultatima izbora.

Na konsultacije je prvo pristigla izaslanstvo SNSD-a koju je predvodio predsjednik te stranke Milorad Dodik. Nakon sastanka nije bilo izjava za medije, a iz Vlade je priopćeno da je usuglašeno da Vlada treba da bude formirana u skladu s rezultatima proteklih općih izbora.

''Od velike važnosti je nastavak uspješnog rada na očuvanju institucija Republike Srpske. Naglašeno je da se od novih članova Vlade Srpske, kao i svih budućih imenovanih lica na javnim funkcijama i u javnim poduzećima očekuje posvećenost i odgovornost u vršenju dužnosti'', priopćeno je iz Vlade.

 Navedeno je da je razgovarano i o reorganizaciji Vlade RS-a, te da je izraženo zadovoljstvo zbog postignute proračunske i fiskalne stabilnosti „koja će omogućiti da predviđeni reformski programi budu neometano nastavljeni“. 

Nakon SNSD-a na razgovor s Viškovićem u ime Demokratskog narodnog saveza (DNS) stigao je samo predsjednik te stranke Marko Pavić koji je nakon sastanka kazao da DNS podržava Viškovića i institucije RS-a koje treba da budu čvrste. 

Pavić je rekao da je razgovarano o formiranju nove Vlade, ali ne i o raspodjeli ministarstava. Istakao je da mu je mandatar priopćeno da ostaje pri dogovoru koji su koalicioni partneri postigli ranije.

 Višković je za danas zakazao konsultacije i sa predstavnicima Socijalističke partije (SP), Ujedinjene Srpske (US) i Narodnog demokratskog pokreta (NDP).

Kopirati
Drag cursor here to close