Herceg u radnom posjetu

Vlada HNŽ za ''utopljavanje'' škole u Neumu izdvaja 150.000 KM

Teme sastanka bile su provedba strateških općinskih projekata koji se realiziraju u suradnji s Vladom, priprema za početak ljetne sezone i suradnja na apliciranju projekta za fondove EU.
Vijesti / Politika | 16. 04. 2018. u 16:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Vlada HNŽ / Herceg u Neumu

Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije boravio je u ponedjeljak u radnom posjetu općini Neum.

Radni posjet započeo je susretom sa Živkom Matuškom, načelnikom Općine i njegovim suradnicima. Teme sastanka bile su provedba strateških općinskih projekata koji se realiziraju u suradnji s Vladom, priprema za početak ljetne sezone i suradnja na apliciranju projekta za fondove EU.

Na poseban način, razgovarano je o obnovi Osnovne škole kardinala Stepinca u Neumu u sklopu Projekta energetske učinkovitosti. Vlada će za ''utopljavanje'' škole, čime će biti ostvarene značajne uštede troškova grijanja i hlađenja, ali i osigurani bolji uvjeti za boravak i rad učenika i djelatnika škole, izdvojiti oko 150.000 KM.

''Škola u Neumu je još jedna škola koju želimo urediti i obnoviti s ciljem poboljšanja uvjeta u obrazovanju. Korak po korak, sve smo bliže ostvarenju zadanog cilja – obnovi svih javnih objekata u Županiji'', kazao je predsjednik Vlade HNŽ-a Herceg.

Nakon obilaska škole, Herceg, zajedno s Donkom Jovićem, ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i načelnikom Matuškom, obišao je gradilište nove šetnice, čiju izgradnju sufinancira Vlada.

''Današnji posjet potvrda je kako smo Vlada cijele Županije i kako u svakoj našoj općini podupiremo značajne općinske infrastrukturne i druge projekte. Pored drugih značajnih projekata, među kojima mogu izdvojiti sufinanciranje regionalnog odvodnog sustava Komarna-Neum-Mljetski kanal i regionalnog vodovoda Gabela-Svitava-Neum, prepoznali smo vrijednost izgradnje nove šetnice koja upotpunjuje turističku ponudu jedinog našega morskog bisera. Na današnjem susretu s općinskim čelništvom usuglasili smo i buduće korake kada je u pitanju suradnja sa susjednim općinama, pripremanje projekta i zajednički nastup prema fondovima EU'', kazao je Herceg.

Govoreći o Neumu kao najznačajnijoj turističkoj destinaciji, Herceg je kazao kako je s Matuškom razgovarao i o ponovnom pokretanju manifestacije kojom bi se obilježio početak ljetne turističke sezone i još više afirmirali neumski turistički potencijali.

Herceg je, također, sudjelovao i na radnom sastanku provedbe Projekta integralnog upravljanja obalnim područjem, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close