Odluka

Vlada FBiH potvrdila: Županije same donose restriktivnije mjere

Dopušta se vladama županija uvođenje restriktivnijih mjera spram procjene epidemiološke situacije u županiji.
Vijesti / Politika | 11. 02. 2021. u 14:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Mostaru usvojila informaciju o epidemiološkoj situaciji Covid-19 u Federaciji BiH na dan te usvojila predložene naredbe i preporuke Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

Dopušta se vladama županija, odnosno županijskim stožerima ministarstava zdravstva uvođenje restriktivnijih mjera spram procjene epidemiološke situacije u županiji, odnosno općini, uz redovito obavještavanje Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

"Naredbe i preporuke Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva donose se s rokom važenja od 14 dana računajući od 12. veljače 2021. godine kao dana početka njihove primjene", priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva zadužen je da, nakon isteka ovog roka, sagleda kompletnu epidemiološku situaciju covid-19 u FBiH i sačini procjenu rizika, a radi razmatranja mogućnosti i potrebe izmjene naredbi i preporuka te Vladi FBiH dostavi njihov prijedlog.

"Ovaj stožer je zadužen i da današnje zaključke s prilozima dostavi kriznim stožerima županijskih ministarstava zdravstva, županijskim ministarstvima zdravstva, zdravstvenim ustanovama s područja županija putem kriznih stožera županijskih ministarstava zdravstva, kliničkim centrima u Federaciji BiH, općim, županijskim i specijalnim bolnicama putem kriznih stožera županijskih ministarstava zdravstva, Federalnoj i županijskim upravama za inspekcijske poslove te županijskim upravama policije", navode iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću. 

Sukladno zaključku od 8. siječnja 2021. godine, Vlada FBiH će izvijestiti Parlament FBiH o epidemiološkoj situaciji u Federaciji BiH i mjerama donesenim danas s ciljem zaštite zdravlja građana i smanjenja rizika za širenje virusa.

Kopirati
Drag cursor here to close