Regionalni program stambenog zbrinjavanja

Vijeće ministara - uspješno završen RSP, zbrinuto 11.300 obitelji

Regionalni stambeni program (RSP) uspješno je zatvoren 2023. godine
Vijesti / Politika | 04. 04. 2024. u 15:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH usvojilo je Završno izvješće o provođenju Okvirnog sporazuma između Razvojne banke Vijeća Europe i Bosne i Hercegovine u vezi s Regionalnim programom stambenog zbrinjavanja (RSP), koje će biti dostavljeno Predsjedništvu i Parlamentarnoj skupštini BiH.

Regionalni stambeni program (RSP) uspješno je zatvoren 2023. godine, a tijekom njegove provedbe, uz financijsku potporu Europske unije i zemalja donatora, osigurano je trajno stambeno zbrinjavanje za više od 11.300 korisničkih obitelji ili blizu 36.000 osoba u četiri partnerske zemlje, i to Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Republici Hrvatskoj i Republici Srbiji.

Zahvaljujući Regionalnom stambenom programu, u Bosni i Hercegovini izgrađeno je i obnovljeno 2.778 stambenih jedinica (890 stanova i 1.888 kuća) za stambeno zbrinjavanje oko 9.000 najugroženijih izbjeglica, raseljenih osoba i povratnika, čime je uspješno okončano njihovo dugotrajno raseljavanje.

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice dužno je nastaviti rad na osiguranju nedostajućih financijskih sredstava za obnovu i izgradnju stambenih jedinica za preostale odabrane korisnike Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja čiji su domovi ostali nezavršeni, a sve u suradnji s nadležnim ministarstvima i drugim tijelima uključenim u provedbu Aneksa VII Daytonskog mirovnog sporazuma.

 

Kopirati
Drag cursor here to close