Zadužili Agenciju za državnu službu BiH

Vijeće ministara traži žurno raspisivanje natječaja za više državnih službenika

Istovremeno su imenovani predstavnici Vijeća ministara BiH u povjerenstva za izbor i imenovanje za navedene pozicije.
Vijesti / Politika | 09. 02. 2023. u 18:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH zadužilo je Agenciju za državnu službu BiH (ADS BiH) da žurno raspiše javne natječaje za izbor i imenovanje više rukovodećih državnih službenika kojima je istekao mandat u institucijama i tijelima Vijeća ministara BiH, kako bi se omogućio neometan i zakonit rad tih institucija.

Istovremeno su imenovani predstavnici Vijeća ministara BiH u povjerenstva za izbor i imenovanje za navedene pozicije.

Javni natječaj bit će raspisan za izbor i imenovanje: direktora Agencije za državnu službu BiH, direktora Instituta za standardizaciju BiH, zamjenika direktora Instituta za intelektualno vlasništvo BiH, direktora Agencije za osiguranje BiH, direktora i dva zamjenika direktora Državne regulatorne agencije za radijacijsku i nuklearnu sigurnost BiH, zamjenika direktora Instituta za mjeriteljstvo, kao i direktora i zamjenika direktora Uprave BiH za zaštitu zdravlja bilja, s tim da je Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH zaduženo da pokrene aktivnosti za provođenje javnog natječaja  za savjetnika direktora, kao treću rukovodeću poziciju u ovoj upravi.  

Agencija za državnu službu Bosne i Hercegovine zadužena je da raspiše natječaj za izbor i imenovanje generalnog tajnika Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, kojem mandat ističe 31. ožujka 2023. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close