Vijeće ministara

Skinut NATO

Vijeće ministara trebalo bi razmatrati i Nacrt zakona o proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2019. godinu, čiji je predlagač Ministarstvo financija i trezora.
Vijesti / Politika | 15. 01. 2019. u 13:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ilustracija  / Vijeće ministara

Vijeće ministara skinuo je s dnevnog reda današnje sjednice prijedlog godišnjeg nacionalnog programa BiH 2018-2019. godine, a čiji je predlagač Komisija za NATO integracijski proces BiH, saznaju "Nezavisne"

Ministar sigurnosti u Vijeću ministara Dragan Mektić ocijenio je jučer za Srnu da bi Prijedlog godišnjeg nacionalnog programa BiH 2018-2019. godine, čiji je predlagač Komisija za NATO integracijski proces BiH, trebao biti vraćen ovoj komisiji na usuglašavanje, pišu Nezavisne novine.

Ovaj prijedlog skinut je s dnevnog reda sjednice Vijeće ministara održane 27. prosinca.

Mektić je tada izjavio da su, prilikom utvrđivanja dnevnog reda sjednice, ministar vanjskih poslova u Vijeću ministara Igor Crnadak i on bili za to da se o ovoj točki ne raspravlja.

On je kao razlog za to naveo da nisu ispunjeni formalnopravni uvjeti da se ova točka uopće nađe na dnevnom redu budući da Komisija za NATO integracijski proces BiH nije završila svoj posao.

Sjednica Komisije za NATO integracijski proces BiH, zakazana za 20. prosinac, nije održana zbog nedostataka kvoruma, nakon što su na sastanku dužnosnika Republike Srpske kod predsjednika Željke Cvijanović srpski članovi Komisije pozvani da ne sudjeluju u njenom radu.

Vijeće ministara trebalo bi razmatrati i Nacrt zakona o proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2019. godinu, čiji je predlagač Ministarstvo financija i trezora.

Na dnevnom redu sjednice je informacija o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi s povećanim prilivom migranata u BiH, najavljeno je iz Vijeća ministara.

Pred ministrima će se naći treći izvještaj monitoringa sprovođenja Strategije za borbu protiv korupcije 2015-2019. i Akcijskog plana za provođenje Strategije za borbu protiv korupcije 2015-2019.

Kopirati
Drag cursor here to close