Nema dogovora

Vijeće ministara bez konsenzusa za povećanje carinske stope na uvoz mesa iz EU

Riječ je o mjerama koje je predložilo Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa na uvoz svježeg i rashlađenog goveđeg i svinjskog mesa iz zemalja Europske unije.
Vijesti / Politika | 08. 02. 2021. u 17:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH, sa sedam glasova za i tri protiv, danas nije postiglo konsenzus za donošenje odluke o posebnim zaštitnim mjerama na uvoz određenih proizvoda porijeklom iz zemalja članica Europske unije, nakon obavljenja dva kruga glasovanja.

Riječ je o mjerama koje je predložilo Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa na uvoz svježeg i rashlađenog goveđeg i svinjskog mesa iz zemalja Europske unije, koje se odnose na povećanje carinske stope za 10 posto plus 2,5 KM po kilogramu za goveđe i 10 posto plus 1,5 KM po kilogramu za svinjsko meso.

Vijeće ministara BiH razmotrilo je i Nacrt zakona o Proračunu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2021., o kojem će se izjasniti na sljedećoj sjednici, nakon što Ministarstvo financija i trezora razmotri pristigle sugestije.

Na sljedećoj sjednici ministri bi se trebali izjasniti i o Prijedlogu odluke o visini osnovice za obračun plaće zaposlenim u institucijama Bosne i Hercegovine za 2021., koja je danas razmotrena, a čija primjena zavisi od usvajanja proračuna institucija BiH.

Vijeće je usvojilo Informaciju Direkcije za europske integracije o 5. sastanku Posebne grupe za reformu javne uprave između Europske unije i Bosne i Hercegovine, koji će biti održan, putem videolinka 25. veljače 2021.

Na sjednici je usvojen Dokument za diskusiju, te je data suglasnost na prijedlog sastava izaslanstva BiH za 5. sastanak Posebne grupe za reformu javne uprave između Europske unije i Bosne i Hercegovine, nakon što je Vijeće ministara BiH upoznato s nacrtom dnevnog reda za taj sastanak.

Predsjedavajući izaslanstva BiH u dijelu za visoki politički dijalog bit će ministar pravde Josip Grubeša, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close