Meza

U Njemačkoj palo 600 kila suhog mesa s Balkana

Carinici su s veterinarima veterinarskog ureda iz okruga Esslingen izmjerili i osigurali zaplijenjene mesne proizvode koji će biti uništeni.
Vijesti / Crna Kronika | 08. 02. 2021. u 07:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački carinici su tijekom kontrola na autobusnom kolodvoru u zračnoj luci Stuttgart proteklog četvrtak zaplijenili gotovo 600 kilograma suhomesnatih proizvoda, različita proizvoda od mesa te kobasice koji se ne smiju uvoziti bez potrebnih veterinarskih certifikata, objavio je portal Fenix-Magazin.

Kako su izvijestili iz Glavnog carinskog ureda u Stuttgartu, roba je bila spakirana u kufere i putne torbe, a prevezeni su u dva autobusa koja su putovala iz zemalja zapadnog Balkana.

Uvoz proizvoda od mesa te kobasice, kao i uvoz mliječnih proizvoda od strane privatnih osoba u EU, nije dozvoljen bez potrebnih veterinarskih certifikata, izvijestio je Thomas Seemann, glasnogovornik Glavnog carinskog ureda navodeći kako se takvom zabranom uvoza ''nastoji spriječiti unos opasnih bolesti životinja, poput afričke svinjske kuge''.

Carinici su s veterinarima veterinarskog ureda iz okruga Esslingen izmjerili i osigurali zaplijenjene mesne proizvode koji će biti uništeni.

Uvoznici robe sada moraju platiti sve troškove, a i kaznu zbog pokušaja nedopuštenog uvoza.

Šef veterinarskog ureda u okrugu Esslingen dr. Christian Marquardt izjavio je kako ''takvi mesni proizvodi mogu biti nositelji vrlo zaraznih patogena i dovesti do opasnog širenja epidemija u Njemačkoj''.

Fenix piše kako carina u zračnoj luci Stuttgart godišnje zaplijeni oko četiri tone hrane koja se u paketima i putnim torbama ilegalno pokušava unijeti u Njemačku.

Kopirati
Drag cursor here to close