Komentar na optužnicu

Vidić: Nisam kriv, dobro sam naučio kako se radi

Čapljinski gradonačelnik kaže da se radi o politički montiranoj optužnici…
Vijesti / Politika | 18. 01. 2024. u 10:18 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Naravno da nisam'', rekao je čapljinski gradonačelnik Smiljan Vidić na pitanje novinara je li kriv po pitanju optužnice koju je protiv njega i službenika Darke Šimovića podiglo Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije.

''Evidentno je da se radi o politički montiranoj optužnici i radi se o događaju koji se zbio prije 12, 13 godina i baš se evo u ovoj izbornoj godini diže ta optužnica. Naravno, nije mi drago što je podignuta. Međutim, neka svatko radi svoj posao. Ja znam što sam napravio i znam da je sve bilo po zakonu'', rekao je Vidić nakon što je nagradio najbolje studente.

Dobro naučio

Rekao je kako ne samo on, nego svi uposlenici Gradske uprave, rade po zakonu.

''Ja sam dugi niz godina na ovoj poziciji i dobro sam naučio šta i kako se radi. Čapljina je u zadnje vrijeme u žiži zanimanja u vezi solara. S jedne strane pričamo o zelenoj energiji, o ekologiji, a onda kad to krenete raditi onda se nađu opni koji počnu to sve kritizirati pa čak i optuživati'', rekao je Vidić i dodao kako će, bez obzira na to, ''nastaviti onako kako smo i krenuli''.

Podsjetimo, Županijsko tužiteljstvo HNŽ je nakon provedene istrage podiglo optužnicu protiv Vidića i Šimovića zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo Zlouporaba položaja ili ovlasti.

Politički motiv

Oni se terete da su firmi 'Neretva energija' iz Čapljine nezakonito dali na korištenje, a potom i prodali zemljište površine 143.159 četvornih metara na području Čapljine, te time omogućili nezakonito stjecanje milijunske koristi kupcu.

Istragu ovog slučaja vodila je i Federalna uprava policije koja je 2016. godine Tužiteljstvu HNŽ dostavila dva izvještaja o krivičnim djelima organiziranog kriminala i pranja novca protiv navedenih Vidića i Šimovića.

I tada je Vidić rekao kako se radi o političkim motivima.

''FUP može pisati šta god hoće i nije nepoznanica da se takve stvari koriste kada se nekoga želi dezavuirati. Jasno je da je namjera politički obračun, to stoji od travnja prošle godine i sada se pojavljuje na nekim portalima'', rekao je tada Vidić komentiravši, kao i danas, da se radi o spletkama pred izbore.

Kopirati
Drag cursor here to close