Razjedinjena opozicija

VIDEO | Sukobi unutar PDP-a oko kandidata za gradonačelnika Banja Luke

Stanivuković je uvjeren da ima podršku PDP-a i da će kao kandidat te stranke obnoviti mandat.
Vijesti / Politika | 20. 02. 2024. u 07:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok i dalje nije jasno da li će opozicija nastupiti zajedno ili razjedinjeno sa kandidatom za gradonačelnika Banja Luke, nastavlja se verbalni sukob unutar stranke iz koje dolazi aktualni gradonačelnik Draško Stanivuković.

Stanivuković je uvjeren da ima podršku PDP-a i da će kao kandidat te stranke obnoviti mandat, dok su njegove stranačke kolege Igor Crnadak i Milko Grmuša javnosti dali do znanja da još nije definitivno tko će biti kandidat PDP-a.

Nakon što je Draško Stanivuković najavio kandidaturu za novi mandat rekavši da ima podršku Gradskog odbora stranke, potpredsjednici Igor Crnadak i Milko Grmuša u zajedničkom priopćenju nagovijestili su da to ipak nije gotova stvar.

Organi PDP-a će, navode, do kraja veljače donijeti odluku o kandidatu za gradonačelnika Banja Luke tvrdeći da na glasovanju Gradskog odbora nije sudjelovao nitko od članova najužeg rukovodstva iz Banja Luke.

Ubrzo je stigao odgovor. Ne sporeći proceduru koja ga čeka i na višim organima stranke, Stanivuković je uvjeren da će biti reizabran, najprije kao kandidat a potom i gradonačelnik.

''Ako smo jedna stranka, a jasno da jesmo onda se sjedne i razgovara. Sa druge strane na sjednici Predsjedništva mozete da provjerite svi su pozvani a složit ćete se sa mnom da nije moje da dovodim ljude na tu sjednicu. Ne brinu me kokodakanja onih koji ne misle dobro stranci'', rekao je Stanivuković.

Trzavice koje sve više liče na unutarstranački sukob nastavljene su. Na društvenim mrežama Crnadak je poručio da je jasnije nego ikada da će opozicija u Banja Luci imati samo jednog zajedničkog kandidata, a vlast po svemu sudeći dva, označivši Stanivukovića da ustvari radi u korist političkih oponenata.

''Tereni i performansi su odlična nadogradnja kada imate jasnu politiku i kada ste iskreni prema biračima . Ali, kada prevarite narod, kada ih brutalno slažete i pređete na drugu stranu, onda nema tog terena i samohvalisanja koji vam mogu pomoći. SNSD već tri puta zaredom gubi u Banja Luci i to uvjerljivo. Da bi prevarili birače, smislili su plan da ovaj put imaju svog gradonačelnika, ali koji je formalno iz druge stranke. E, pa ne može!'', poručio je Crnadak.

Dok raskol i razmimoilaženja u PDP-u postaju javni i očito sve dublji, lider stranke se za sada ne oglašava. Crnadak je poručio da će stranka u četvrtak i u subotu imati prelomne sjednice.

Mladen Bubonjić, komunikolog, ističe: ''Kada je riječ o Banja Luci mnogo špekulacija ima i za Satnivukovića da nije vise izrazito favorit i opcija PDP-a odnosno nominalno opozicije na niovu RS nego da se u značajnoj mjeri zbližio sa vlastima sa Miloradom Dodikom konkretno. Postoje mnogobrojni razlozi. Spominju se određeni snimci, i uvjetovanja, vidimo i približavanje uvjetno rečeno krupnom kapitalu, pogodovanje tim strukturama tako da će biti zaista nezahvalno sve to pratiti''.

Kako će se sve to odraziti na odnose unutar stranke i njihovog kandidata teško je prognozirati, kaže sugovornik BHRT-a, naglašavajući da situacija još nije jasna ni u redovima stranke koja je izgubila gradonačelničku poziciju na prošlim izborima.

Kopirati
Drag cursor here to close