Potpisuje se peticija za opoziv Stanivukovića

Dodik brani Stanivukovića? Opoziv je opasna politička stvar

Gradskom odboru SNSD-a Banja Luka danas počinje potpisivanje peticije za opoziv banjalučkog gradonačelnika Draška Stanivukovića.
Vijesti / Politika | 06. 10. 2023. u 11:43 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Gradskom odboru SNSD-a Banja Luka danas počinje potpisivanje peticije za opoziv banjalučkog gradonačelnika Draška Stanivukovića.

Peticija

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić izjavio je jučer da je povod za peticiju inicijativa Banjalučana koji, kako je rekao, svakodnevno imaju žalbe na Stanivukovićev rad.

Potpredsjednik Skupštine grada Banjaluka Saša Čudić rekao je da je koalicija saglasna sa pokretanjem ovakve inicijative jer je, kako je naveo, mnogo razloga za opoziv aktuelnog banjalučkog gradonačelnika.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da inicijativa o opozivu gradonačelnik Banja Luke odavno postoji u banjalučkom odboru stranke, ali i da treba dobro procijeniti koje koristi može donijeti.

Opasna politička stvar

Dodik smatra i da je referendum o opozivu veoma opasna politička stvar, te kao primjer naveo opoziv gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića.

"Tu smo popustili našim ljudima u Bijeljini i kada nije prošao referendum samo smo ojačali protivničku stranu", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Istaknuo je da je zatražio da se danas sastanu rukovodstva SNSD i stranačkog Gradskog odbora Banja Luka kako bi bila razmotrena situacija.

"Što se tiče rukovodstva SNSD-a i njenog Izvršnog komiteta i mene kao predsjednika, o tome još nismo donijeli odluku", naglasio je Dodik, a prenosi Srna.


Kopirati
Drag cursor here to close