O pregovorima

VIDEO | Radončić: Nikakvih prijetnji i ''zavrtanja ruku'' nije bilo

''Apsolutno takva opcija se nikada nije spomenula''.
Vijesti / Politika | 28. 03. 2022. u 21:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom gostovanja na N1 televiziji, voditelj Dalibor Mrdić je izravno pitao predsjednika Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića, jesu li točne informacije, jesu li stranci "zavrtali ruke" pregovaračima i je li točno da je bilo prijetnji povlačenjem snaga EUFOR-a ukoliko pregovarači ne prihvate ponuđena rješenja.

''Odgovorno tvrdim, da tamo gdje sam bio ja, a bio sam maltene svugdje, nije bilo nikakvog zavrtanja ruku'', kazao je Radončić.

O dijelu pitanja koji se odnosio na navodne prijetnje povlačenjem EUFOR-a iz BiH, predsjednik SBB-a je kazao:

''Apsolutno takva opcija se nikada nije spomenula. Jedino što strani medijatori žele i rade, oni su iz naših najboljih rješenja domaćeg političkog čimbenika, bili medijatori da to prezentiraju na jednom velikom ekranu i oni su apelirali na nas, zbog stanja u BiH, zbog ukrajinske krize, da je veoma važno zbog brige o BiH koju su pokazali u ratu, na kraju zaustavile su SAD genocid nad nama Bošnjacima''.

''I vi morate slušati ako vam veleposlanik Murphy kaže u najboljem interesu građana ove zemlje, svih građana, je da dobijete Izborni zakon, da dobijete fer i poštene izbore, da se podigne integritet izbora, da se harmoniziraju bošnjačko-hrvatski odnosi, odnosno da se harmonizira Federacija i da kao takva bude jači čimbenik u odnosu naspram destruktivnog Dodika''.

Ako to neko smatra pritiskom ili falsificira, to je do njega, ali pritisaka, u smislu zavrtanja ruku, pogotovo prijetnje snagama EUFOR-a zaista nije bilo, kazao je.

Kopirati
Drag cursor here to close