Pjevač

VIDEO | Fadil Novalić u zanosu zbog svjetla u mraku

Računa, valjda, zaneseni premijer na to da su građani navikli da o njima nitko ne brine i da njegove mjere izazivaju samo salve smijeha.
Vijesti / Politika | 09. 09. 2022. u 10:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čini se kako je Milorad Dodik uveo novu modu u demode politiku u Bosni i Hercegovini pa se sve češće poteže za mikrofonima uz pjesmu.

Friški je primjer oda Aliji Izetbegoviću koju je na jednom stranačkom skupu pjevušio čelnik SDA i kandidat za člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović dok je pred njim s oduševljenjem pljeskao federalni premijer u tehničkom mandatu, čovjek s optuženičke klupe, Fadil Novalić.

''Ja bih svjetlo zvao mrakom...'', poručio je Novalić na svojem Facebook profilu zaljubljeno gledajući u izvođača i svojeg predsjednika iskačući pljeskanjem iz ritma.

Inače, zbog stranačkih obaveza i pljeskanja uz pjesme, Novalić nije nazočio sjednici Federalne Vlade nego je predsjedanje prepustio dopredsjednici jelki Miličević s kojom dijeli sudske prostorije u procesu koji se lagano zaboravlja.

A kad smo kod svjetla i mraka, osim što je Vlada na čijem je čelu Novalić poručila građanima da štede struju, još uvijek nema nikakvih ozbiljnih mjera zbog energetske krize poput onih u zemljama okruženja.

Računa, valjda, zaneseni premijer na to da su građani navikli da o njima nitko ne brine i da njegove mjere izazivaju samo salve smijeha. Valja se sjetiti njegove ''poslanice'' o poskupljenju ulja: "Ako kupujete ulje, kupit ćete ga 37 posto manje", ali i one o poskupljenju piletine i poruci da trebamo jesti krumpir:  ''… deformaciju u zadnje vrijeme u javnom diskursu proizvodi poskupljenje ulja od 37% i piletine. Međutim, za isto vrijeme postoji krumpir koji je jeftiniji 40%''.

Valja se sjetiti i Novalićeve utjehe za cijenu kruha kad je rekao kako bi smanjenjem cijene kruha ''omogućili bogatima da kupuju još jeftiniji kruh''.

''Ne želimo graditi takvo društvo, to nije socijalna jednakost'', poručio je federalni premijer čiji će mandati – i onaj regularni i onaj tehnički – ostati upamćeni po gafovima ma koliko se netko trudio zamazati oči brojkama.

Kopirati
Drag cursor here to close