Podcast BURA

Vesna Šunjić: Uzročnici nereda ne mogu biti generatori promjene

'Kad se tako bavite nekim vannastavnim aktivnostima, onda vrlo brzo uviđate sve anomalije sustava. U školama nema brige o djeci. Tu vidite da su škole poligoni za zapošljavanje podobnih stranačkih kadrova i cijela priča oko školskog odbora i odabira'
Vijesti / Politika | 07. 12. 2020. u 08:58 Bljesak.info
Vesna Šunjić

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vesna Šunjić, nositeljica liste HRS-a na izborima za Gradsko vijeće Mostara za gradsko područje Zapad u Podcastu Bura govori o tomu zašto se odlučila ući u politiku i zašto je odabrala upravo HRS kao stranku kroz koju će djelovati, pojašnjava zašto se iz Londona vratila u Mostar kao i što je središnja poruka njene kampanje.

Otkriva svoju viziju budućega Mostara, a osvrnula se i na to kako je proteklih 12 godina vladano gradom. Odgovara na pitanja je li Mostar danas podijeljen grad i je li za nju važno koje će nacionalnosti biti budući gradonačelnik.

Šunjić napominje i da je prva osoba u svojoj obitelji koja se počela baviti politikom, da je bila aktivna u svemu što direktno ima veze s njezinom obitelji i djecom. Bila je aktivna u Udruzi oboljelih od leukemije, te također u Vijeću roditelja u školi koju su njezina djeca pohađala, ali i kao predstavnik roditelja u školskom odboru.

''Kad se tako bavite nekim vannastavnim aktivnostima, onda vrlo brzo uviđate sve anomalije sustava. U školama nema brige o djeci. Tu vidite da su škole poligoni za zapošljavanje podobnih stranačkih kadrova i cijela priča oko školskog odbora i odabira kandidata jedna velika farsa koja za cilj ima da se zaposli podoban kandidat. Zato kad pogledate kakve rezultate naša djeca imaju na međunarodnimm testiranjima, onda vidite da tu nisu zaposleni najbolji kandidati- jer svako drugo testirano dijete je funkionalno nepismeno'', kazala je između ostalog Šunjić.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close