Zastupnica u Skupštini HNŽ-a

Vesna Šunjić poručila Hercegu: Promašen je ceo fudbal

“Bi ta sjednica, pričalo se nešto i o nacrtu, uglavnom vrlo paušalno. Rekli ministri da će pokušati sve uvažiti i dostaviti nam prijedlog proračuna u što skorijem roku", napisala je zastupnica HRS-a u Skupštini HNŽ-a na svom Facebooku.
Vijesti / Politika | 28. 12. 2022. u 20:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vesna Šunjić, zastupnica Hrvatske republikanske stranke u Skupštini HNŽ-a reagirala je večeras na svom Facebook profilu na Nacrt proračuna ove županije za 2023. godinu koji bi se, prema tvrdnjama premijera Hercega, trebao usvojiti zadnja dva radna dana u ovoj kalendarskoj godini, a koji inače, još uvijek nije ni javno objavljen.

"Promašen ceo fudbal" 

Šunjić je na svom Facebooku navela kako su zastupnici Nacrt proračuna HNŽ-a dobili u zaštićenom obliku.

“Ako je bio cilj da ne 'barćemo' 'promašen je ceo fudbal" jer kome je do barkanja tome je i do guglanja, pa nauči časkom preseliti famozne brojke u nezaštićen dokument“, napisala je Šunjić i dodala kako ih je obrazloženje dočekalo na stolu kada su došli na sjednicu.

“Bi ta sjednica, pričalo se nešto i o nacrtu, uglavnom vrlo paušalno. Rekli ministri da će pokušati sve uvažiti i dostaviti nam prijedlog proračuna u što skorijem roku", napisala je. 

Tako se danas Herceg, u srijedu, navodi Šunjić, pohvali kako su ministri bili vrijedni i napravili prijedlog proračuna i uputili Skupštini.

Sjesti do kraja tjedna 

"Nada se tako Herceg da će zastupnici sjesti do kraja tjedna i usvojiti proračun“, navela je Šunjić i podsjetila da se sjednica mora sazvati, a materijali dostaviti sedam dana ranije.

“Nema veze što je proračun jedan od najbitnijih (ako ne i najvažniji) dokumenata koji se usvaja svake godine. Nema veze što ga nisu odmah danas objavili javno da se bar stvori neki prividni osjećaj transparentnosti. O uključenosti javnosti neću. 8 godina mandata, 8 proračuna, rebalansi, izvršenja... a Herceg osta u zemlji čudesa“, navela je Šunjić.

Kopirati
Drag cursor here to close