Gradsko vijeće

Velibor Milivojević traži da mu se materijali dostavljaju na ćirilici i srpskom jeziku

Velibor Milivojević želi biti dio političkih igrarija i nerazumijevanja gotovo istih jezika, pa traži da mu se dokumenti za vijeće dostave na srpskom jeziku i ćirilici.
Vijesti / Politika | 27. 09. 2023. u 11:01 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Tražim da mi se materijali za sjednicu i dokumenti dostave na srpskom jeziku i ćirilici'', rekao je Velibor Milivojević (SNSD), na 36. sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara, u svojoj vijećničkoj inicijativi koju je uputio Stručnoj službi Gradskog vijeća Grada Mostara.

''U protekle tri godine nekad sam se s čuđenjem odnosio određenim prepirkama i shvaćanjima, da se određeni jezici ne razumiju; misleći da svi s manjim varijacijama razumijemo i govorimo isti'', rekao je Milivojević, dodajući da je očiglednoga se na tome kupe određeni politički poeni i rade igrarije, pa je on odlučio da bude dio svega.

Također, u inicijativi je zatražio da se i ostalim srpskim vijećnicima i imenovanim rukovoditeljima omogući da odaberu jezik i pismo na kojem će dobivati materijale, a pravna osnova za to je Zakon o službenoj upotrebi jezika i pisma i države i Federacije.

O svemu se oglasila i vijećnica iz Kluba Srba Nataša Jekić koja je naglasila kako bi se na poboljšavanju prava i položaja Srba trebalo raditi na kompleksniji i studiozan način.

"Jako je ružno što je ispalo da nas troje nismo kolegijalni, ne radimo kako treba. Kad se tako lako pozivaju članovi Kluba Srba, zašto ste nismo pozvali kada je uvaženi patrijarh Porfirije došao da ga dočekamo ovdje u gradskoj vijećnici?", upitala je Jekić.

Dodala je kako su se, da je bila dobra volja, članovi Kluba Srba trebali sastati i o svemu razgovarati. Jekić navodi kako je problema puno, no smatra kako bi se kroz razgovor sa stranačkim i nestranačkim kolegama lakše

Nakon vijećnice Jekić na govornicu se vratio vijećnik Velibor Milivojević koji je istaknuo kako se iz vijećnice obratio kao vijećnik, a ne predsjednik Kluba Srba.

"To što sam pozvao svoje kolege, pozvao sam ih da možda i tako skrenemo pažnju kao što sam potpuno jasno rekao", naveo je.

Dodao je i kako nikada nije dobio nijednu inicijativu nikoga iz Kluba Srba da se izvanredno sastaju.

Kopirati
Drag cursor here to close