Žele zatvoriti Dodika?

Veleposlanstvo SAD-a o pritiscima na Tužiteljstvo: Potpuno smiješne teorije zavjere

Nije dugo trebalo čekati na reakciju Veleposlanstva SAD-a u BiH na pisanje srbijanskih Večernjih novosti da službenici ovog veleposlanstva vrše pritisak na Tužiteljstvo BiH kako bi podiglo optužnicu protiv Milorada Dodika.
Vijesti / Politika | 19. 10. 2018. u 17:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u BiH odlučno odbacuje potpuno smiješne teorije zavjera koje šire pojedini političari i mediji u službi tih političara.

U priopćenju Veleposlanstva SAD-a u BiH se navodi da je šokantno da ti pojedinci s govornica ''iznose potpune laži, posebno uzimajući u obzir koliko je lako pobiti njihove neosnovane tvrdnje''. Dodaje se da je takva retorika neodgovorna, zapaljiva i izvan svih demokratskih normi.

''Očigledno je da se određene političke skupine boje da će njihove koruptivne i nezakonite aktivnosti biti istraživane i procesuirane. Umjesto da se usredotoče na pitanja od stvarne važnosti za građane BiH, njihova sebična logika je da pokušaju zavarati građane stvaranjem lažnih neprijatelja'', stoji u priopćenju.

Dalje se navodi da Sjedinjene Američke Države ''neće dopustiti da budu prikazane kao neprijatelj ljudi u BiH kada je jasno da drugi aktivno rade protiv interesa samih građana''.

''U skladu s našom dugogodišnjom podrškom suverenitetu, teritorijalnom integritetu i stabilnosti BiH, kao i dobrobiti svih građana ove zemlje, nastavit ćemo inzistirati na mjerama neophodnim za izgradnju pravosudnog sustava koji će se boriti protiv terorizma i korupcije, kao i mjerama za poboljšanje vjerodostojnosti i transparentnosti izbora, uključujući i ukazivanje na izborne prijevare svaki put kada ih uočimo'', priopćeno je iz Veleposlanstva SAD-a u BiH.

Podsjećamo, srbijanske Večernje novosti objavile su da službenici Veleposlanstva SAD-a u Sarajevu vriše pritisak na Tužiteljstvo BiH da protiv novoizabranog srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika podigne optužnicu kako bi ga spriječili da preuzme ovu funkciju.

Kopirati
Drag cursor here to close