Nakon izjava

Veleposlanstvo SAD-a: Čović nikada nije bio za kompromis

Čović je nakon sjednice Predsjedništva HNS-a rekao kako ''bilo kakve aktivnosti oko izmjena Izbornog zakona više nemaju smisla i iste bi narušile sve demokratske odnose i principe''.
Vijesti / Politika | 15. 05. 2018. u 09:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Čini se da gospodin Čović nije bio ni ranije zainteresiran za postizanje kompromisa, a nije zainteresiran za kompromis ni sada'', poručili su iz američkog Veleposlanstva u BiH nakon što je čelnik HDZ-a BiH rekao kako nakon raspisivanja izbora nema smisla više pregovarati o Izbornom zakonu.

Zanimljivo, istovjetan odgovor i američkog Veleposlanstva dobili su Dnevni avaz i Faktor, koji navode kako su iz Veleposlanstva pojasnili da je Središnje izborno povjerenstvo jasno kazalo da ostaje mogućnost da se radi na dijelu zakona koji je fokusiran na neizravan izbor zvaničnika u Dom naroda Federacije BiH.

''Zakašnjelo rješenje je bolje od nikakvog rješenja, ako to znači da će se moći formirati vlast nakon izbora. Čak je manje demokratično ne biti u mogućnosti provesti izbore. Ukoliko lideri žele izraditi nacrt jednokratnog rješenja, to je njihov izbor i kao takav ne bi predstavljao presedan. Veleposlanstvo SAD-a i naše kolege će nastaviti pomagati ovaj proces i raditi sa onim političkim strankama koje su posvećene tome da osiguraju da volja ljudi koji glasuju 7. listopada bude ispoštovana i vlast formirana'', poručeno je Avazu i Faktoru iz Veleposlanstva SAD-a.

Čović je nakon sjednice Predsjedništva HNS-a rekao kako ''bilo kakve aktivnosti oko izmjena Izbornog zakona više nemaju smisla i iste bi narušile sve demokratske odnose i principe''.

''Ostaje otvoreno pitanje kako implementirati izborne rezultate, ali ne pada mi na pamet nagađati kako će se neke pravne praznine popuniti nakon izbora'', rekao je Čović nakon sjednice u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close