Reakcija

Gratz: Izjava Čovića o Izbornom zakonu predstavlja izolacionizam

Dennis Gratz je ocijenio da izjava člana Predsjedništva BiH u vezi Izbornog zakona predstavlja izolacionizam.
Vijesti / Politika | 14. 05. 2018. u 17:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Dennis Gratz

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Dennis Gratz u priopćenju je ocijenio da izjava člana Predsjedništva BiH i lidera Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragana Čovića u vezi Izbornog zakona predstavlja izolacionizam.

Za izjavu Čovića da "nam ne trebaju strani diplomati govoriti što će se dogoditi ako ne bude izmjena Izbornog zakona", Gratz kaže da predstavlja uvredu prema međunarodnim partnerima koji inzistiraju da se svi suzdrže od jednostranih poteza i da se problemi rješavaju u duhu dijaloga.

''To predstavlja prijetnju svim građanima BiH, a najviše Hrvatima, jer ih Čović pokušava gurnuti u nasilne metode, kakve su rijetke i prezrene u međunarodnim okvirima'', mišljenja je Gratz.

Za federalnog zastupnika Dennisa Gratza dodatnu gorčinu ostavlja utisak da su "ostali nositelji odgovornosti, prvenstveno SDA i SBB, a onda i opozicija, potpuno neorganizirani i fokusirani na međusobna stranačka previranja dok je država gurnuta u stranu".

''Jedini koji brinu o njoj su građani. Ostaje nada da će se iz građanske zabrinutosti i odgovornosti stvoriti nova energija koja će u novoj formi nadići strančarenja i birokratizaciju, te biti sila u historijskim odlukama koje su pred nama'', naveo je Gratz u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close