Uz zastavu BiH

Veleposlanik kod Dodika: Zatvoriti OHR

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik primio vjerodajno pismo novoimenovanog veleposlanika Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Igora Kalabuhova.
Vijesti / Politika | 22. 01. 2021. u 15:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik i veleposlanik Ruske Federacije Igor Kalabuhov pozdravili su dobre i stabilne političke odnose i bilateralnu suradnju između dvije zemlje.

Kako je priopćeno iz Dodikova Ureda, istaknuto je da nema otvorenih pitanja i izražena nada da će se bilateralna suradnja nastaviti razvijati na obostranu korist. Posebno je istaknuto da ima prostora za unapređenje ekonomske, kulturne i obrazovne suradnje.

Predsjedatelj Dodik informirao je veleposlanika Kalabuhova o unutarnjopolitičkoj situaciji u BiH, a bilo je riječi i o problemu ilegalnih migranata u BiH.

Sagovornici su ukazali na neophodnost dosljednog poštivanja Daytonskog sporazuma i saglasili se da je neophodno zatvoriti OHR kako bi se omogućilo domaćim vlastima i političarima da preuzmu potpunu odgovornost odlučivanja.

Foto: Predsjedništvo BiH / Kalabuhov predaje pismo Dodiku

Veleposlanik Rusije je istaknuo da Ruska Federacija dosljedno zagovara suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, garantiran Dejtonskim mirovnim sporazumom, kao i ravnopravnost triju konstitutivnih naroda i dva entiteta BiH.

Također, veleposlanik je kazao da Ruska Federacija smatra Bosnu i Hercegovinu važnim političkim, trgovinskim i ekonomskim partnerom i dodao da dvije zemlje ujedinjuju zajednička povijest, kulturna i duhovna bliskost.

Tijekom susreta spomenuta je i nedavna posjeta Bosni i Hercegovini ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova, a koja svjedoči dobrim bilateralnim odnosima dviju zemalja.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dodik zamolio je veleposlanika Kalabuhova da prenese iskrene i srdačne pozdrave predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik izrazio je nadu da će dosadašnja izuzetno dobra suradnja biti nastavljena i tijekom mandata novoimenovanog veleposlanika Ruske Federacije Igora Kalabuhova, kojem je poželio uspjeh u radu, navedeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close