Vlada Hercegbosanske županije

Promjene u društvenim odnosima traže i izmjene Zakona o javnom redu i miru

Nakon razmatranja Prednacrta, Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) utvrdila je na sjednici u ponedjeljak Nacrt Zakona o javnom redu i miru.
Vijesti / Politika | 24. 01. 2022. u 14:40 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon razmatranja Prednacrta, Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) utvrdila je na sjednici u ponedjeljak Nacrt Zakona o javnom redu i miru.

Pojašnjeno je kako se razlog za donošenje ovog Zakona nalazi u činjenici da je postojeći Zakon o javnom redu i miru na snazi od 15. lipnja 2007. godine, a do danas nisu vršene njegove izmjene i dopune, zbog čega je potrebno donijeti novi Zakon o javnom redu i miru kako bi se adekvatno popratili zahtjevi vremena i potrebe prakse.

Evidentne promjene u društvenim odnosima, zahtjevi struke te promjene nastale donošenjem Zakona o prekršajima FBiH i izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima FBiH, ali i niza drugih, u međuvremenu donesenih zakona, nametnule su kao nužnost pristupanje izradi novoga Zakona.

Ovim Zakonom se uređuje javni red i mir na području Hercegbosanske županije, propisuju se prekršaji protiv javnog reda i mira i prekršajne sankcije koje se izriču počiniteljima prekršaja. 

U dijelu sjednice razmatran je i utvrđen prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Financijski plan Zavoda za upošljavanje HBŽ-a kao i prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Odluku o izvršavanju Financijskog plana Zavoda za upošljavanje za 2022. godinu koji će biti upućeni u županijsku Skupštinu na daljnje postupanje. Usporedno s tim Vlada je dala suglasnost na Program rada Zavoda za upošljavanje HBŽ-a za 2022. godinu.

Na prijedlog Ministarstva unutarnjih poslova Hercegbosanske županije Vlada je donijela Rješenje kojim se daje ovlaštenje Anti Staniću, iz Tomislavgrada, Načelniku sektora uniformirane policije da obavlja i poslove ravnatelja policije/policijskog komesara u Ministarstvu unutarnjih poslova HBŽ-a, do trenutka izbora novog policijskog komesara.

Na današnjoj sjednici donijeta je i Odluka o uvjetima i kriterijima dodjele poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države u zakup kojom se propisuju uvjeti i kriteriji dodjele poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države u zakup na području Hercegbosanske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close