Sjednica

Vlada HBŽ-a: Usvojen Zakon o izmjenama Zakona o državnim službenicima

Izmjenama zakona nudi se jasniji koncept rješenja te problematike i to na jedinstven način, pa su tako nedvojbeno propisani rokovi za pokretanje pojedinih radnji gdje se nudi sustavno rješenje u reguliranju radnih odnosa.
Vijesti / Flash | 08. 12. 2021. u 14:00 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) na današnjoj je sjednici usvojila odluku o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog Osnovnog cjenika šumskih drvnih sortimenata za 2022. godinu Šumsko-gospodarskom društvu ''Hercegbosanske šume'' d.o.o. Kupres.

Vlada je također usvojila i Zakon o izmjenama Zakona o državnim službenicima i namještenicima u tijelima državne službe u HBŽ-u kako bi regulirala radne odnose državnih službenika s posebnim ovlastima i odgovornostima i rukovodećih državnih službenika u tijelima državne uprave u toj županiji, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Izmjenama zakona nudi se jasniji koncept rješenja te problematike i to na jedinstven način, pa su tako nedvojbeno propisani rokovi za pokretanje pojedinih radnji gdje se nudi sustavno rješenje u reguliranju radnih odnosa i stjecanja statusa državnih službenika s posebnim ovlastima i odgovornostima i rukovodećih državnih službenika.

U daljnjem dijelu sjednice donesena je odluka o poništenju postupka javne nabavke usluga izrade preostalog dijela Prostornog plana za područje Hercegbosanske županije za period od 20 godina.

Vlada je donijela odluku o ponovnom pokretanju postupka, odluku o utvrđenoj procijenjenoj vrijednosti nastavka izrade te rješenje o ponovnom imenovanju Povjerenstva za nabavke usluga izrade preostalog dijela navedenog plana.

Usvojena je i odluku o davanju suglasnosti o privremenom financiranju Zavoda za zapošljavanje HBŽ-a, koja je upućena u daljnju skupštinsku proceduru.

Na sjednici je, među ostalim, usvojena odluka o davanju suglasnosti na provedbu Programa podrške gospodarstvu u općinama Kupres, Glamoč, Bosansko Grahovo i Drvar i na provedbu Programa poticaja gospodarstvu u cilju ublažavanja štete uzrokovane pandemijom korona virusa za poslovne subjekte s padom prihoda u 2020. godini, a Vlada je primila k znanju i informaciju o stanju i kretanju migranata na području HBŽ-a.

Na koncu sjednice, Vlada HBŽ-a je odobrila izdvajanje 9.530 KM za izradu pročelja na radionicama Srednje strukovne škole Tomislavgrad, kao i 10.000 KM za nabavku informatičke opreme i opreme za sportsku dvoranu za potrebe izvođenja nastave u toj školi.

Kopirati
Drag cursor here to close