Imenovanje

Ustavni sud FBiH: Sudac ne može u mirovinu

Vijesti / Politika | 02. 04. 2024. u 13:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Ustavnog suda Federacije BiH Aleksandra Martinović oglasila se priopćenjem za javnost u kojem je istaknula kako je Ustavni sud FBiH još 27. lipnja 2022. godine pokrenuo postupak popune suda, zbog odlaska u mirovinu jednog suca koji je trebao otići u zasluženu mirovinu 14. siječnja 2023. godine, ali da do danas nije izvršeno imenovanje.

''Od tada pa do danas nije izvršeno imenovanje, iako je sud u više navrata urgirao okončanje procedure koja se sada već duže vrijeme nalazi u rukama Doma naroda Parlamenta FBiH'', naglasila je Martinović.

Dodala je da su svi akti u tom pravcu, pa i posljednji poziv čelnicima tog Doma dostupni i objavljeni na web stranici ovog suda.

''Do danas u tom pravcu nismo dobili nikakav odgovor. Ocjenjujemo da je neprihvatljiv ovakav ignorantski odnos prema izvršavanju ustavne obveze, te i ovim putem pozivamo da se postupak okonča, omogući odlazak u zasluženu mirovinu sucu čije mjesto treba biti popunjeno na ustavan način'', poručila je Martinović, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close