Izostavljena konstitutivnost

Milanovićev ured: Izvještaj PIC-a ima sve elemente kolonijalne uprave

"Nije ni dobro niti prihvatljivo što u svom zalaganju opet, očekivano, zaboravljaju i prešućuju kako u BiH postoje tri konstitutivna naroda: Bošnjaci, Srbi i Hrvati, naglašava Ured predsjednika Hrvatske.
Vijesti / Politika | 08. 12. 2021. u 18:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvještaj Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira u BiH ima sve elemente kolonijalne uprave, a kakva se sustavno pokušava nametnuti BiH, ističe se u odgovoru Ureda predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića Hrvatskom Medijskom Servisu za komentar komunike Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (PIC) u kojem su iz definicije BiH izostavljeno da je to država, osim dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

Dobro je da se "politički direktori" koji sjede u tom Upravnom odboru zalažu za stabilnu, sigurnu i prosperitetnu BiH, ali nije ni dobro niti prihvatljivo što u svom zalaganju opet, očekivano, zaboravljaju i prešućuju kako u BiH postoje tri konstitutivna naroda: Bošnjaci, Srbi i Hrvati, naglašava Ured predsjednika Hrvatske.

Poštivanje Općeg okvirnog sporazuma, za mir znači i poštivanje jednakopravnosti sva tri konstitutivna naroda, uključujući njihovo pravo na legitimnu zastupljenost u svim tijelima vlasti, ističe se pisanoj izjavi Ureda predsjednika Hrvatske za HMS.

"Dakle, poruka je političkim direktorima: BiH jest jedinstvena, suverena država koja se sastoji od dva entiteta, ali i od tri konstitutivna naroda. Hrvati su bili, jesu i bit će konstitutivni narod u BiH ma što pisalo u njihovim izvještajima", naglašava Ured predsjednika Hrvatske.

Kopirati
Drag cursor here to close