Haag

Lažna vijest da je umro Ratko Mladić

Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije prvostupanjskom je presudom 22. studenoga 2017. Ratka Mladića osudio na kaznu doživotnoga zatvora, za zločine genocida, zločine protiv čovječnosti...
Vijesti / Politika | 11. 02. 2020. u 14:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je Twitteru ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković objavila kako je umro Ratko Mladić, osuđeni ratni zločinac u Haagu ispostavilo se da joj je netko hakirao profil.

Inače, Mladićev sin Darko objavio je jučer kako se zdravstveno stanje nogova oca ozbiljno pogoršalo.

Naglasio kako ''nema ništa novo'' osim da se generalovo zdravstveno stanje komplicira, te da ne može ništa više reći.

Ministrica pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je ranije da jamstva koje je država dala u vezi s eventualnim liječenjem Mladića u Srbiji i dalje važe, te da je Beograd više puta naglasio da je otvoren da ih u svakom trenutku pruži.

Kuburović je istovremeno navela i da sudsko vijeće odbija sve molbe Srbije u vezi s Mladićevim liječenjem, kako je rekla, bez mnogo objašnjenja.

Ratko Mladić (Božanovići kod Kalinovika, 12. ožujka 1943.) osuđeni je ratni zločinac, zapovjednik jugoslavenskih snaga u Hrvatskoj, a poslije srpskih snaga u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995. godine. Županijski sud u u Zadru zbog kaznenih djela ratnih zločina osudio je Ratka Mladića u odsutnosti na 20 godina zatvora. Dana 26. svibnja 2011. uhićen je u selu Lazarevu kod Zrenjanina.

Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije prvostupanjskom je presudom 22. studenoga 2017. Ratka Mladića osudio na kaznu doživotnoga zatvora, za zločine genocida (po dvije točke), zločine protiv čovječnosti (po pet točaka) i za ratne zločin (po četiri točke) koje je počinio u svojstvu najviše rangiranog generala u Vojsci Republike Srpske i u svrhu stvaranja Republike Srpske.

 

Ministrica demantira

Ured za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH objavio je kako je na društvenoj mreži Twitter lažni profil zamjenice predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

''Povodom vijesti koje su plasirane na navodnom profilu zamjenice predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrice vanjskih poslova BiH dr Bisere Turković na društvenoj mreži Twitter, Ministarstvo vanjskih poslova BiH obavještava javnost da je riječ o lažnom profilu koji nije kreirala ministrica Turković, te samim time ni vijesti koje su plasirane u javnost putem tog profila ne predstavljaju na bilo kakav način stavove, mišljenja ili informacija koje bi se mogle pripisati ministrici'', navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close