MVP i SIP

'Uložit će se maksimalni napori za glasovanje dijaspore na lokalnim izborima'

Tijekom sastanka još jednom je naglašena značajna uloga koju imaju diplomatsko-konzularna predstavništava BiH u svijetu
Vijesti / Politika | 03. 08. 2020. u 18:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova (MVP) BiH Bisera Turković prisustvovala je u ponedjeljak prvom sastanku Tima MVP-a BiH za operativnu podršku Lokalnim izborima 2020. godine.

Kako je priopćeno iz MVP-a, sudjelovanje na sastanku uzeli i članovi Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, Jakup Subašić i Suad Arnautović.

Tom prilikom dr Arnautović je prezentirao 'Osnovne informacije za birače u inostranstvu za Lokalne izbore 2020.', te upoznao članove Tima MVP-a o izmijenjenom načinu glasanja izvan BiH uslijed posljedica pandemije COVID-19.

Tijekom sastanka još jednom je naglašena značajna uloga koju imaju diplomatsko-konzularna predstavništava BiH u svijetu u ostvarivanju biračkog prava državljana BiH u inostranstvu, bolje informiranosti građana i podrške registraciji kao i organizaciji samog glasanja u prostorijama DKP mreže.

Svi sudionici su, navode, iskazali spremnost da ulože maksimalne napore u cilju što boljeg odziva bh. građana iz dijaspore na lokalnim izborima koji će biti održani 15. studenog 2020. godine, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

 
Kopirati
Drag cursor here to close