Pozivaju iz SIP-a

Provjerite jesu li vam točni podaci na biračkom popisu

Izvodi iz Središnjeg biračkog popisa izlažu se kako bi državljani BiH s biračkim pravom imali pristup istim i mogli provjeriti i izvršiti ispravku ili dopunu svojih podataka
Vijesti / Politika | 01. 08. 2020. u 17:24 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo BiH (CIK BiH) obavještava sve osobe sa pravom glasa da je u tijeku aktivnost izlaganja izvoda iz privremenih biračkih popisa koja je započela 18. srpnja i trajati će do 17. kolovoza 2020. godine.

U svrhu omogućavanja uvida javnosti u podatke Središnjeg biračkog popisa, Središnje izborno povjerenstvo BiH je sačinila izvode iz Središnjeg biračkog popisa sa stanjem na dan raspisivanja Lokalnih izbora 2020. godine, koji su dostavljeni izbornim povjerenstvima i centrima za birački popis s ciljem uvida javnosti, te izrade konačnih izvoda iz Središnjeg biračkog popisa koji će se koristiti za potrebe Lokalnih izbora 2020. godine.

Izvodi iz Središnjeg biračkog popisa izlažu se kako bi državljani BiH s biračkim pravom imali pristup istim i mogli provjeriti i izvršiti ispravku ili dopunu svojih podataka kod nadležnih organa, priopćeno je iz SIP-a BiH.

U ovu svrhu izborno povjerenstvo je pripremilo Plan izlaganja izvoda iz privremenih biračkih popisa te na pogodan način obavještavaju birače da se izvod nalazi u centrima za birački popis, mjesnim zajednicama i drugim pogodnim mjestima utvrđenim planom izlaganja Privremenog biračkog popisa (internet–stranica, oglasna ploča općine/grada...), kako bi mogli provjeriti i izvršiti ispravku ili dopunu svojih podataka kod nadležnog organa i opredijeliti se za biračku opciju (općina, odnosno mjesto glasanja i način glasanja – osobno ili u odsutnosti).

SIP BiH poziva sve državljane BiH s biračkim pravom da izvrše uvid u izvode iz privremenih biračkih popis te da ukoliko utvrde potrebu ispravke i dopuna svojih podataka odmah kontaktiraju nadležni matični ured i centar za birački popis kako bi se izvršile potrebne ispravke ili dopune.

Također, poziva sve one koji imaju informaciju da se na izvodima iz privremenih biračkih popisa nalaze imena osoba koja su umrla da o ovim saznanjima odmah obavijeste nadležni matični ured i centar za birački popis kako bi se pokrenule procedure upisa tih osoba u matičnu knjigu umrlih i kako bi se izvršilo brisanje podataka tih osoba sa konačnih biračkih popisa koji će koristiti za potrebe provedbe Lokalnih izbora 2020. godine.

Krajnji rok za izvršenje uvida i dostavu zahtjeva za ispravku i dopunu podataka je 17. kolovoza 2020. godine. Nakon ovoga roka više neće moći biti moguće vršiti ispravke na konačnim biračkim popisima koji će koristiti za potrebe provedbe Lokalnih izbora 2020. godine.

 
Kopirati
Drag cursor here to close