Zavijorile se zastave

Čović: Ukrajinska zastava treba skrenuti pažnju na politiku u BiH

Ono što je posebno privuklo pažnju novinara na sjednicu Predsjedništva HDZ-a BiH su istaknute zastave Ukrajine.
Vijesti / Politika | 25. 03. 2022. u 12:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ukrajinska zastava treba skrenuti pozornost na politiku BiH. Mi smo se oko toga kao HDZ vrlo jasno opredijelili. Vrlo sam ponosan na ono što radi HDZ, HNS i Hrvatski narod po pitanju rata u Ukrajini", kazao je predsjednik Hrvatskog narodnog sabora te čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Pažnju novinara privukle su zastave Ukrajine koje su bile istaknute tijekom sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH koja je održana u petak u Mostaru. 

Podržali sve mjere 

Naime, Čović se našao se na meti kritika zbog glasovanja o Ukrajini u Domu naroda što je on nazvao prikupljanjem jeftinih političkih bodova na patnji zemlje koja se našla na ruskom udaru.

Foto: D.K./ Bljesak.info / Ukrajinska zastava istaknuta na sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH 

"Mi smo podržali sve mjere. Imali smo usuglašen dnevni red Kolegija i sukladno tome smo proveli sjednicu. HDZ BiH je kroz svoja četiri predstavnika u Domu naroda bio do kraja onaj koji je predvodio sve procese. Ja kao član Kolegija sam i sam dao doprinos da usvojimo sve zakone i zaključke te put prema Europskoj uniji", naglasio je Čović pa nastavio:

"Problemi nastaju kada imate opozicijske stranke koje redovito koriste, naravno to je njihovo pravo, da dopunjavaju ili kreiraju dnevni red po svojoj želji. Mi u principu odbacujemo bilo kakve dopune dnevnog reda koje dolaze od opozicijskih stranaka unutar Doma naroda i to je praksa već pune tri godine. Štogod da se tamo našlo, to je jedan pristup, taktičan ili ne, što oni koriste da zapakiraju u celofan nešto što im se sviđa, što im je atraktivno za čuti pa onda može netko kazati da je propuštena prilika". 

Predizborna kampanja na patnji ljudi 

On je naglasio kako "postoje vrlo jasna pravila kako funkcionira Parlamentarna skupština" te priznao kako u njoj postoji "određena problematika".

"Nijedna točka nije ostala izvan Dnevnog reda koja bi bila spremna za Dom naroda. Jučer smo odradili apsolutno sve i nismo dali na bilo koji način prostora da se špekulira, kako se jučer pokušalo kroz sarajevske medije, posebno oko Ukrajine i sankcija Rusiji. Mislim da je to nešto što se više nikada ne bi smjelo dogoditi, kao jedna civilizacijska norma i ide ispod razine da na patnji i stradanju ljudi u Ukrajini netko vodi laganu predizbornu kampanju", istaknuo je Čović.

Foto: D.K./ Bljesak.info / Ukrajinska zastava istaknuta na sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH 

Čelnik HDZ-a BiH naveo je kako je "HDZ BiH više puta jasno kazao što misli o ratu o agresiji na Ukrajini, o čitavom ratu pa i o sankcijama kada je u pitanju Rusija te tu nema nikakvih dilema". Čović je istaknuo kako HDZ BiH slijedi i sve druge mjere koje donosi Europska unija.

"Mogli ste vidjeti ukrajinsku zastavu na više mjesta u BiH. O tome smo se jasno očitovali kao HDZ BiH te pokazali vrlo jasno opredjeljenje kada je u pitanju rat u Ukrajini", rekao je Čović.

Fotografija s Putinom 

Također, osvrnuo se i na korištenje njegovih fotografija sa Svjetskog nogometnog prvenstva na kojima pozira s tadašnjom predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović i predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

"Evidentno nekima nikada nije dovoljno, pa su našli i moju fotografiju s finala Svjetskog prvenstva gdje je igrala Hrvatska i bilo je više od sedam nas dužnosnika. Netko stalno ističe tu moju fotografiju s jednom osobom. Vrlo sam ponosan na ono što danas radi hrvatski narod kada je u pitanju rat u Ukrajini, što radi HDZ i što radi HNS i to ćemo nastaviti tako raditi štogod neko koji misle da mogu na ovome uhvatiti sitni poen misle raditi na nekakav drukčiji način. Vrlo jasna poruka i tko je čiji čovjek i kakav je i s te strane nemamo bilo kakvih dvojbi", jasno je naglasio Čović te za kraj poručio:

"Ako tim ljudima treba pomoći onda im trebamo pomoći, a ne na tome graditi nekakvu kampanju".

Kopirati
Drag cursor here to close