U Washingtonu o sigurnosnoj situaciji u BiH

Bećirović: U Americi su intenzivno djelovale antibosanske snage

Članovi Predsjedništva u Washingtonu upoznali dužnosnike s političkom i sigurnosnom situacijom u BiH
Vijesti / Politika | 01. 02. 2023. u 10:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine upoznali su, tijekom posjete Washingtonu zamjenika savjetnika za nacionalnu sigurnost Jona Finera i pomoćnicu predsjednika i višu direktoricu za Europu Vijeća za nacionalnu sigurnost Amandu Slout s političkom i sigurnosnom situacijom u BiH.

Na sastancima je razgovarano i o procesu konstituiranja vlasti u BiH nakon oktobarskih općih izbora, a istovremeno su i izrazili zahvalnost na dosadašnjoj podršci Sjedinjenih Američkih Država (SDA) Bosni i Hercegovini.

Tijekom sastanka je razgovarano i o globalnim i regionalnim sigurnosnim izazovima, prilikom čega su članovi Predsjedništva BiH izrazili posvećenost očuvanju mira i stabilnosti, kao i ubrzanom ekonomskom razvoju.

Ovom prilikom je bilo riječi i o pitanjima energetske sigurnosti u kontekstu izraženih globalnih izazova na ovom planu, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

U priopćenju iz ureda Denisa Bećirovića navodi se da je država Bosna i Hercegovina mora pokloniti puno veću pažnju djelovanju u Sjedinjenim Američkim Državama.

''U prethodne četiri godine, intenzivno su djelovale antibosanske snage na slabljenje naše pozicije u Sjedinjenim Američkim Državama i to se mora promijeniti. Bosna i Hercegovina mora biti snažnije zastupljena u najjačoj državi svijeta i zato želim pametnim potezima ojačati naše prisustvo u SAD'', poručio je član Predsjedništva BiH Denis Bećirović.

Tijekom sastanka član PBiH Bećirović je podvukao da građani Bosne i Hercegovine, kao i građani Sjedinjenih Američkih Država, cijene i vjeruju u prednosti multietničkog društva, te se rukovode idejom zajedničkog života, uzajamnog poštovanja i tolerancije.

''Država Bosna i Hercegovina je bazirana na ovim idejama i vrijednostima već stotinama godina. Naše iskustvo iz prošlosti samo potencira značaj zalaganja za odbranu tih vrijednosti. U tom smislu, konkretna pomoć Sjedinjenih Američkih Država koje prirodno razumiju prednosti tih vrijednosti od krucijalnog je značaja za dalji razvoj države Bosne i Hercegovine'', piše u priopćenju ureda Bećirovića.

Kopirati
Drag cursor here to close