Može li pasti dogovor?

U punom sastavu: Počeli pregovori o Mostaru

Za Bljesak.info je čelnik mostarske SDA Salem Marić ranije rekao kako i on očekuje da se OHR uključi u iznalaženje rješenja. No, potvrđeno nam je iz OHR-a kako oni ne misle raditi posao koje trebaju uraditi političke stranke u BiH.
Vijesti / Politika | 26. 02. 2018. u 11:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U mostarskom hotelu Bristol u tijeku je sastanak političkih stranaka oko održavanja izbora u Gradu Mostaru.

Za stolom su se našli Gradskih odbora SDA, HDZ-a, SBB-a, SDP-a, DF-a, BPS-a, SNSD-a i SDS-a, koji bi trebali iznijeti svoje stavove o pronalaženju rješenja da se izbori u Mostaru održe nakon deset godina.

Uoči ovih pregovora, koji se održavaju skoro godinu dana nakon posljednjeg službenog sjedanja za stol, održan je sastanak stranaka opozicije koje su rekle kako s eu rješenje treba uključiti i međunarodna zajednica.

Za Bljesak.info je čelnik mostarske SDA Salem Marić ranije rekao kako i on očekuje da se OHR uključi u iznalaženje rješenja. No, potvrđeno nam je iz OHR-a kako oni ne misle raditi posao koje trebaju uraditi političke stranke u BiH. S druge strane, iz HDZ-a BiH nam je rečeno kako unatoč željama te stranke da se pronađe rješenje, nema iskrenog sugovornika s druge strane. 

Posljednji lokalni izbori u Mostaru održani su 2008. godine, a Ustavni sud BiH je presudom iz 2010. godine naložio promjenu Statuta Grada Mostara, proglasivši ga po dvjema osnovama neustavnim.

Kopirati
Drag cursor here to close