Četiri stranke

Razgovor o izborima: U Mostaru sastanak četiri stranke

Četiri stranke su iskazale veliko protivljenje pokušaju SIP-a da na mala vrata uvede novu segregaciju.
Vijesti / Politika | 24. 02. 2018. u 16:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Arhiva / Bljesak.info

U nedjelju u 12 sati u Mostaru, predstavnici SBB-a, SDP-a, DF-a i Naše stranke održat će zajednički sastanak i razgovarati o načinu kako da se održe izbori u ovom gradu i na koji način.

Ovaj, kako ga neki nazivaju, građanski blok, održat će sastanak u prostorijama SDP-a i ovo je svojevrsni nastavak suradnje iskazan u petak.

Naime, posljednjih dana aktualizirala se ponovno priča o potrebi dogovora oko izbornih pravila za Mostar.

'Dobro bi bilo kad bismo mogli sami riješiti, ali mislim da će se morati uključiti OHR'', rekao je za Bljesak.info Salem Marić, predsjednik Gradskog odbora SDA. Marić kaže kako bi ''svakako bilo dobro da prvi sastanak održe predstavnici parlamentarnih stranaka koje imaju svoje zastupnike u Zastupničkom domu i Domu naroda državnog parlamenta koji će glasovati za izmjene izbornog zakona''.

Ni Damir Džeba, čelnik mostarskog ogranka HDZ-a BiH, ne vjeruje da međunarodna zajednica ima spremno rješenje za održavanje izbora u Mostaru. ''Ne vjerujem da postoji rješenje međunarodne zajednice. Imali smo već spremljeno rješenje koje je nametnuto pa vidite što smo dobili. Sva ta spremljena rješenja koja su nametnuta od strane OHR-a su završila na ustavnom sudu i ocijenjena su kao neustavna, diskriminatorna i nedemokratska'', kaže Džeba. I on i Marić tvrde da su spremni za razgovore kako bi došlo do rješenja. No, očito je da se stranke mimoilaze i da će teško doći do dogovora, ma koliko obje strane tvrdile da im je stalo.

Kopirati
Drag cursor here to close